Europski dan bez poginulih u prometu

0

Mreža prometnih policija država Europe i ove godine organizira „Europski dan bez poginulih u prometu“ (projekt EDWARD), i to u srijedu, 19. rujna 2018.

Tim povodom, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi će se akcija u prometu, koja će biti usmjerena na prekršaje koji dovode do nastanka prometnih nesreća s najtežim posljedicama (nepropisna i neprilagođena brzina, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisno pretjecanje, korištenje mobitela za vrijeme vožnje i dr.). Cilj ove akcije je smanjenje broja poginulih i teško ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama na prometnicama diljem svijeta.
Zajedničkim se trudom značajno može pridonijeti smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama. Više o samom projektu možete pročitati na poveznici https://projectedward.eu/hr/ i https://vimeo.com/274318734 (video spot).
Policija pozivamo sve da se pridruže, podrže projekt i time pridonesu smanjenju rizika i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu!