Eurosong: Hoće li nas Nina nakon sedam godina uvesti u finale?

0
Foto: Instagram/ninakraljic

Broje se posljednji sati do našeg nastupa na najvećoj europskoj glazbenoj pozornici – Eurosongu.

Nina Kraljić večeras nas u Stockholmu predstavlja s pjesmom ‘Lighthouse’ u prvoj polufinalnoj večeri. Svi se nadaju kako će nas uvesti u veliko finale, u kojem nismo bili već sedam godina.

Iako su nam kladionice u ožujku predviđale treće mjesto, trenutno se nalazimo na šesnaestom. No, ako gledamo anketu na Eurovision world.com – tu smo peti. „Mi smo poslali ove godine zaista sjajnu pjesmu i mislim da se možemo nadati jako dobrom rezultatu“ kazao je za Radio Dalmaciju Ivan Horvat s portala Eurosong.hr.

„Teško je prognozirati kako ćemo proći – ne znam bacati grah. Mislim da je Nina dobar odabir iako sam protiv ovakvog biranja predstavnika“ kazala nam je tzv. mama Dore Ksenija Urličić koja se teško miri s činjenicom što su autori pjesme stranci: „Nisam mogla zamislit da će Hrvatsku predstavljati pjesma kojoj su autori dva austrijanca i nijemac – to me prvo šokiralo. No, moram priznati da sam čuvši tu pjesmu pomalo promijenila mišljenje. Mislim da je pjesma vrlo dobra, da je eurovizična. Iskreno se nadam da će taj svjetionik ipak biti jedno svjetlo za Hrvatsku koja će nas dovesti bar u finale“.

Nina će večeras nositi kreaciju Juraja Zigmana. Njegova je ideja bila da Nina izgleda poput šumske vile. Haljina teži 18 kilograma, a najavljeno je da će i svijetliti.

THE dress, by @zigman_official #esc2016 #ninakraljic #stockholm #cometogether #eurovision #nklighthouse

Fotografiju objavljuje Nina Kraljić (@ninakraljic)

U prvom polufinalu nastupaju redom: Finska, Grčka, Moldavija, Mađarska, Hrvatska, Nizozemska, Armenija, San Marino, Rusija, Češka, Cipar, Austrija, Estonija, Azerbajdžan, Crna Gora, Island, Bosna i Hercegovina, Malta.

Iz svake polufinalne večeri u finale prolazi 10 natjecatelja. Zemlje koje ulaze u finale objavit će se nasumičnim redoslijedom na kraju svake polufinalne večeri. Francuska, Španjolska i Švedska glasuju u prvoj polufinalnoj večeri, a Njemačka, Italija i Velika Britanija u drugoj.

Prvu polufinalnu večer možete pratiti večeras, s početkom u 21 sat u izravnome prijenosu na Prvom programu Hrvatske televizije.