Fantela i Marenić svjetski doprvaci

0

Hrvatska posada u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su srebro na Svjetskom prvenstvu te klase u izraelskoj Haifi. Fantela i Marenić osvojili su svoju šestu svjetsku medalju, a drugu godinu zaredom svjetski su doprvaci, dok je zlato otišlo najvećim favoritima Australcima Mathewu Belcheru i Willu Ryanu.

U finalnom plovu za odličja za deset najboljih u Haifi na Svjetskom prvenstvu danas cu ciljem prošli šesti, Australci su bili četvrti, čime su zadržali prednost ispred naše posade i uzeli zlato. Bronca je pripala Rusima Pavelu Sozykinu i Denisu Gribanovu.
“Sretni smo s još jednom medaljom, iako nas malo muči jedna situacija koja se dogodila na startu u taktičkom nadmudrivanju s Australcima. Došlo je do kontakta, Australci su nam malo oštetili brod u sudaru, mi smo prosvjedovali, dva puta sam dizao zastavicu za prosvjed, međutim suci uopće nisu reagirali. To je malo čudno, jer su obvezni reagirati kad dođe do kontakta, no ovoga puta nisu. Na prvoj oznaci su Matt i Will bili prvi, mi treći, stisnuli smo ih do slijedeće oznake, okrenuli prvi i drugi, u trećoj stranici kursa uspijeli smo ih proći, međutim tu smo napravili jednu grešku, previše smo se udaljili od njih, oni su dobili novu šansu da nas prođu, iskoristili su je i time uzeli zlato. Zadovoljni smo cijeli tjednom u Haifi i današnjim finalom”, kazao je Šime. (Hina)