Fed kup: Hrvatska bez Svjetske skupine

0

Hrvatske tenisačice i sljedeće će godine igrati u Euroafričkoj zoni 1 Fed kupa nakon što su u Eilatu izgubile od domaćina Izraela s 1:2.

Dvoboj za prvo mjesto u skupini C, koje vodi u razigravanje za Svjetsku skupinu 2, imalo je sasvim suprotan scenarij od dvoboja s Estonijom i Turskom u kojima su izabranice Ive Majoli slavile. Tena Lukas je izgubila od Shahar Peer sa 6:3, 1:6, 2:6. Osvojila je Lukas prvi set, oduzela servis protivnici u prvoj igri drugog seta, ali je do kraja Peer osvojila 12 gemova, a Lukas samo 2. Ana Konjuh je izjednačila rezultat i nakon dva poraza ostvarila svoju prvu pojedinačnu pobjedu u Eilatu. Bila je bolja od prvog izraelskog reketa Julije Gluško sa 7:6(4), 6:1. Opet je o pobjedniku odlučivayla igra parova. Nažalost, Gluško i Peer bile su bolje od Konjuh i Darije Jurak sa 6:4, 7:6(2).

Hrvatska tako, umjesto za kvalifikacije Svjetske skupine 2, razigrava za peto do osmog mjesta u Euroafričkoj zoni 1 Fed kupa. Prvi je protivnik Portugal. Izrael će se za mjesto u kvalifikacijama za ulazak među 16 najboljih ženskih teniskih reprezentacija svijeta boriti s Ukrajinom.