Fešta vaterpola u Splitu: Hrvatska-Grčka na startu Europa kupa

0
Foto: HVS

U Splitu počinje turnir HEP Europa kupa, novog natjecanja pod okriljem Europske federacije vodenih sportova. U 17.30 će igrati Malta i Srbija, a u 19 sati Hrvatska i Grčka.

Hrvatska će u petak u 19 sati igrati s Nizozemskom, u subotu u 19 sati protiv Srbije, a u nedjelju u 11.30 s Maltom.

Izuzetno mi je drago da se ovaj turnir odigrava u Splitu. Ovo je lijepa prilika za ljude da nas vide i za nas da se predstavimo nakon osvojenog zlata na Svjetskom prvenstvu. Kad tome dodamo da je utakmica sa Srbijom humanitarnog karaktera, veselimo se punim tribinama bazena u Poljudu. Zadnjih godina smo zadužili hrvatski sport, gdje god igramo Svjetsku ligu dobro smo primljeni – u Zadru, Rijeci, Vukovaru – pa ne sumnjam da će tako biti i u Splitu. Ovaj turnir nam je odlična priprema za Europsko prvenstvo u Barceloni koje nam je glavni cilj ove godine. Grčka i Srbija su top ekipe, motivirajuće za nas i mamac za publiku. Mi smo svjetski prvaci i imamo se pravo nadati pobjedama, a pružit ćemo sve od sebe da ih i ostvarimo, izjavio je sidrun barakuda Ivan Krapić.

Najviše me veseli što je turnir u Splitu, gdje smo igrali prije tri godine s Italijom i nedavno na proslavi POŠK-a. Skupile su se pune tribine i šteta je što se ovaj ambijent ne koristi malo češće. Lijepo je što će to biti vrlo zanimljive utakmice. Srbija i Grčka su pravi mamac za sve koji vole vaterpolo, a ni Nizozemska nije za otpisati. Bit ćemo motivirani da se u Splitu pokažemo u najboljem svjetlu. Grčka je polufinalist zadnja dva svjetska i posljednjeg Europskog prvenstva, dugo su zajedno uz minimalne promjene i svaki sraz s njima može biti neugodan. Strpljivi su, plivački dobri, s jako dobrom tehnikom i znaju stvoriti probleme. Ali kvaliteta je ipak na našoj strani, s njima posljednjih godina imamo vrlo pozitivan skor, pa i Jug je dobio Olympiacos u Ligi prvaka prošli tjedan. Uz podršku navijača u koju ne sumnjam, sve bi trebalo sjesti na svoje mjesto, kazao je reprezentativac Maro Joković.