Fett prošla, Martić ne

0

Jana Fett plasirala se u drugo kolo kvalifikacija Australian Opena u Melbourneu, prvog Grand Slam turnira teniske sezone. To nije uspjelo Petri Martić.

19-godišnja Zagrepčanka Fett je ostavila na 5 gemova godinu i tri mjeseca mlađu Australku Saru Tomić, sestru 17. tenisača svijeta Bernarda Tomića. Za sat vremena bilo je 6:3, 6:2. Fett uživa u najboljem plasmanu karijere na WTA ljestvici (149. mjesto) kojeg će za dva tjedna dodatno popraviti. Tomić je 445., nastupila je zahvaljujući pozivnici i nije Jani uspjela pružiti veći otpor. Prva su četiri gema otišla protiv servisa, Tomić je imala 1:0 i 2:1, ali je Fett odmah vraćala izgubljeni servis. Okrenula je 1:2 na 4:2, ispustila prednost, pa novim breakom došla do servisa za set koji je realizirala bez poteškoća. U drugom je setu bilo puno lakše, Fett ga je otvorila s 4:0, izgubila sljedeća dva gema, pa dobila posljednja dva. U ponoć će igrati protiv 2. nositeljice kvalifikacija, 105. s WTA ljestvice, 22-godišnje Amerikanke Nicole Gibbs.

Pet dana prije svog 25. rođendana, Martić je ostala na tri gema u dvoboju s 8. nositeljicom kvalifikacija, Kineskinjom Ying-Ying Duan. 30 mjesta bolje rangirana Duan (118-148) za samo 50 minuta došla je do 6:1, 6:2. Muke po Petri, koja cijele prošle godine nije ostvarila nijednu pobjedu u glavnom ždrijebu na WTA Touru, tako se nažalost nastavljaju. Napravila je break u prvom gemu pa izgubila sljedećih 6. I u drugom je setu dobila prvi gem, ovaj put na svom početnom udarcu, pa izgubila pet zaredom. Spasila je meč-loptu na svom servisu i osvojila još jedan gem, ali to je bilo sve.