Finale Split Tommy-Real

0

Finale malonogometnog Canicula kupa na Gripama će u 18 sati igrati Split Tommy i Real Cefalu. Split je penalima prošao Mejaše, a Talijani su nadigrali Ustanik.

U prvom je polufinalu Split Tommy, bez Bajrušovića, Jelovčića i Perišića, vodio protiv Mejaša 1:0, 3:1 i 4:2, no momčad Kreše Čubelića nije posustala. Uspjeli su Mejaši s još dva pogotka odvesti utakmicu u lutriju penala. Presudio je Marin Stojkić obranivši dva od tri šesterca, dok su oba izvođača Splita, Laura i Suton, bili sigurni.

U drugoj utakmici Real Cefalu je bio bolji od Ustanika. I taj je dvoboj ponudio reviju pogodaka. U prvom su poluvremenu Talijani (s dva Brazilca, Argentincem i Fincem!) iskontrirali Ustanik i poveli 5:1. Naredio je Željko Kovačević svojim momcima žestoki presing, što je urodilo s dva pogodka u početne 63 sekunde drugog dijela. Obrana Talijana izdržala je, uz pomoć stativa (obje je jednim udarcem pogodio Taći!), te u završnici još jednom poentirala, kad je gol Ustanika bio prazan jer je Kovačević pokušao s dodatnim igračem u polju (legendarni kapetan Ivan Mujan nakon dvije godine se samo za ovu prigodu vratio u najdraži dres, kojeg je skinuo radi sudačke karijere) doći do preokreta. S po tri gola istakli su se Finac Mykola i Baljkas.

Program u utorak u 17 sati otvaraju djevojke, Split Tommy i Super Chicks, dvije od tri ekipe koje su ostvarile maksimalan bodovni učinak na prvom od tri turnira prvog, povijesnog prvenstva Hrvatske u futsalu za žene. U 18 sati sastaju se Split Tommy i Real Cefalu. Ulaz je slobodan, a za sve posjetitelje priređena je i degustacija ribljih proizvoda tvrtke Canicula, koja uskoro otvara veliku tvornicu u Muću. Polufinala su ponudila čak 17 pogodaka, pa će se i danas imati što vidjeti.