Flora Dalmatica u srijedu vodi u šetnju urbanom šumom Šubićevac

0
Foto: www.tvrdjava-kulture.hr

Nakon produženog vikenda, nastavljaju se aktivnosti iz programa Festivala prirode inspiriranog Robertom Visianijem – Flora Dalmatica u organizaciji istoimene platforme u Šibeniku.

U srijedu, dakle, 20. travnja, na rasporedu je druga Zelena tura koju su osmislili članovi udruge turističkih vodiča Mihovil Šibenik. Riječ je o interpretacijsko – edukativnoj šetnji urbanom šumom Šubićevac pod nazivom ‘Visianijeva Poljica’. Zelena tura kreirana je u suradnji s edukatorima iz Javne ustanove Priroda Šibensko – kninske županije te krajobraznim arhitektom Matom Rupićem.

U sklopu interpretacijsko – edukativne šetnje šumom Šubićevac, interpretatori iz Prirode započet će turu ‘Visianijeva Poljica, pričom o zaštićenom krajobrazu Gvozdenovo-Kamenar.

Inače, Poljica je stari naziv za Šubićevac, a kakve veze ima s Visianijem građani će imati prilike saznati u šetnji kroz povijest s vodičima. Ekipa iz Prirode naglasak će staviti na biljke i šumu, a Mate Rupić na krajobrazni aspekt i njegove potencijale.

Okupljanje sudionika je u 17.30 sati kod zoga u parku na Šubićevcu. Sudjelovanje je besplatno te su pozvani su bez potrebe za prethodnim najavama.