Fotografski natječaj: “Marjan – simbol i inspiracija”

0
Foto: PR

Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan i Fotoklub Split organiziraju natječajnu izložbu fotografija pod nazivom “Marjan – simbol i inspiracija”, a kojoj je cilj predstaviti ljepote Marjana u punom sjaju, ali i naglasiti potrebu očuvanja prirodne i kulturne baštine.
Važno je istaknuti da je Marjan posebno zaštićeno područje prirode na kojem se nalazi čitavi niz zaštićenih kulturnih dobara te da je zaštićen u kategoriji park-šume i kao kulturno dobro. Na natječaju sa svojim radovima mogu sudjelovati svi građani koji se bave fotografijom, profesionalno ili amaterski.

Fotografije se šalju elektroničkom poštom na e-mail adresu: marijana.carevski.balic@marjan-parksuma.hr i info@fotoklubsplit.hr
Fotografije trebaju biti u JPEG ili TIFF formatu, duže stranice 45 cm (300 dpi). Naziv fotografije treba sadržavati ime i prezime autora/autorice i naziv fotografije. Pojedinac može poslati najviše do 5 fotografija pojedinačno i jednu kolekciju/seriju do 4 fotografije. Pravo sudjelovanja imaju fotografije snimljene na području park-šume Marjan u 2017. godini.

Fotografije će se zaprimati do 1. prosinca 2017., a rezultati će biti objavljeni do 25. prosinca 2017. na webu Fotokluba Split i Park šume Marjan. Fotografije se mogu poslati isključivo e-mailom i to putem servisa za slanje velikih datoteka (npr. Wetransfer, Dropbox ili Jumbo mail) i taj link umetnite u mail prilikom prijave.

Svaki autor suglasan je da njegove fotografije bez naknade mogu biti objavljivane u katalogu, na web stranicama, društvenim mrežama, te ostalim medijima i publikacijama u svrhu promocije ovog natječaja, park-šume Marjan i organizatora natječaja.

Žiri u sastavu Maja Prgomet, Feđa Klarić, Valentino Bilić Prcić, Ante Verzotti i Antonela Čmrlec, za nabolje ocijenjene fotografije će dodijeliti slijedeće nagrade:
1. nagrada u iznosu od 1500 kn
2. nagrada u iznosu od 1000 kn
3. nagrada u iznosu od 500 kn
1. nagrada za kolekciju u iznosu od 1500kn

Izložba najboljih fotografija (uz mogućnost organizacije pokretnih izložbi u narednim razdobljima, a u organizaciji Javne ustanove) otvorit će se u prvim minutama Nove godine u Galeriji fotografije Fotokluba Split, a tad će se i najuspješnijim sudionicima dodijeliti nagrade i priznanja.