Prosvjed poduzetnika u Zagrebu

0

Udruga Glas poduzetnika organizirala je prosvjed na Trgu bana Josipa Jelačića na kojemu se okupilo između pet i 10 tisuća ljudi.

NJihovo priiopćenje donosimo u cijelosti.

Riječ prepuštamo poduzetnicima, obrtnicima, samozaposlenima, zaposlenicima i građanima, jer nam je važno da se njihov glas čuje. Vlada Republike Hrvatske i Nacionalni stožer civilne zaštite već su ih nebrojeno mnogo puta izigrali i ostavili na cjedilu. Sada je vrijeme da građani kažu što misle o lošem i nekompetentnom vođenju krize te da poruče da je dosta!

Ponavljamo, izuzetno je važno da se svi koji dolaze na trg pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Formirat ćemo jedan red s propisanim razmakom između ljudi te će jedna po jedna osoba moći reći svoju poruku. Također, svi oni koji žele sudjelovati u akciji moraju nositi masku i poštovati propisanu distancu. Molimo i sve one koji će govoriti putem streama da poštuju kulturu dijaloga i lijepog ponašanja. Nećemo dopustiti psovanje i vrijeđanje. Želimo poslati jasnu i izravnu poruku tisuća nezadovoljnih glasova i želimo to učiniti na dostojanstven način.

Kao što smo već istaknuli, brinemo se za zdravlje svih naših sugrađana i poštujemo odluke Vlade Republike Hrvatske, čak i kad one diskriminiraju mnoštvo poduzetnika te njihovih zaposlenika. Međutim, voda je svima došla do grla i poduzetnici trebaju da im Vlada RH vrati jedan mali dio od milijardi koje su kroz godine uplatili u hrvatski proračun.

Dosta nam je izgovora i lažnih obećanja. Tražimo hitne i adekvatne ekonomske mjere koje će osigurati spas gospodarstva.

Pridružite nam se na Trgu bana Jelačića i pomozite nam da se glas svih nas čuje! Zaželimo zajedno Hrvatsku iz koje nitko ne želi otići!, navodi Udruga u priopćenju.