Glogoški: Nismo dogovarali novog ministra

0
Foto: Hina/ Dario Grzelj

Branitelji koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici priopćili su kako nije bilo nikakvih razgovora i dogovora s pojedincima koji u posljednje vrijeme sebe vide na mjestu ministra hrvatskih branitelja.

Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji koji prosvjeduju već 443 dana, ovih dana česta su tema u javnosti kada su u pitanju pojedinci koji sebe vide na mjestu ministra hrvatskih branitelja. Iako se neki pozivaju na dogovor sa predstavnicima branitelja koji prosvjeduju želimo naglasiti da nikakvog razgovora i dogovora na tu temu nije bilo,  navodi u priopćenju jedan od vođa prosvjeda, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški.

Dodaje kako su od početka prosvjeda otvoreni za razgovor sa svima pa tako i o dužnosti novog ministra hrvatskih branitelja.

Novi ministar između ostalog imat će obvezu osigurati hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji mjesto u društvu koje im pripada, kao i zaštitu digniteta Domovinskog rata. Nimalo laka i jednostavna obveza za onoga koji će biti imenovan na tu dužnost, a ta obveza pokazati će njegovu sposobnost, stoji u priopćenju.

Svoj interes da vodi Ministarstvo branitelja u novoj Vladi iskazivao je posljednjih dana u medijima pukovnik Miodrag Demo, saborski zastupnik koalicije stranaka na čelu sa strankom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

(Hina)