Godina dana od Oliverove smrti

0
Foto: RD

Godinu dana je prošlo otkako nas je napustila glazbena legenda Oliver Dragojević.

Trag u beskraju, koncert u čast Olivera, održat će se večeras u Veloj Luci. Zvučna imena koja će svojim nastupom obilježiti prvu godišnjicu Oliverove smrti su Zorica Kondža, Gibonni i Tedi Spalato, klapa Ošjak, koju većim dijelom čine Oliverovi bliski prijatelji, VIS Dupini, sa kojim je Oliver započeo svoju uspješnu glazbenu karijeru . Glazbeni producent je Ante Gelo, a nastupaju još Antonio Serano, Nikša Bratoš i gudački orkestar sa Muzičke akademije pod ravnanjem Alana Bjelanskog.

Oliver Dragojević je snimio više od 40 albuma, osvojio 30 Porina, između ostalih i za životno djelo. Posljednji koncert održao je u splitskom HNK, a manje od godinu dana nakon toga na istom je mjestu održana komemoracija. Posljednji pozdrav Oliveru uputio je cijeli državni vrh, a 31. kolovoza 2018. proglašen je Danom nacionalne sućuti.

Oliver je pjevač na čijim su pjesmama odrasle generacije, a diljem zemlje će se u njegovu čast puštati njegove legendarne pjesme.

Veloluško prometno redarstvo izvijestilo je kako će u ponedjeljak 29. srpnja zbog organizacije koncerta – Sjećanje na Olivera Dragojevića “Trag u beskraju” – biti na snazi privremena regulacija prometa.

U ponedjeljak od 15 sati bit će zabranjeno parkiranje na dijelu parkirališta Žardin (10 parking mjesta ispred kulturnog centra te parkirališna mjesta od trgovine Piccolo do križanja kraj spomenika ) i u Ulici 28 (od Brkanovog križa do skala od pijace).

Istog dana od 18 sati na snazi će biti posebni režim regulacije prometa.