Grabar-Kitarović objavila kandidaturu

0
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pod sloganom Zato što vjerujem u Hrvatsku predsjednica Kolinda Grabar Kitarović službeno je najavila kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku.

„Drage Hrvatice i Hrvati u Hrvatskoj, BiH i diljem svijeta, dragi hrvatski državljani, dragi prijatelji, danas objavljujem svoju kandidaturu za Predsjednicu Republike Hrvatske! Pet godina živim licem u lice s Hrvatskom. Obnašam dužnost predsjednice zajedno s vama odgovorno i ponosno. Vaše povjerenje moja je snaga. Hrvatska može i treba suvereno napredovati prema najsuvremenijim europskim državama. Država koja može dati još veći doprinos rješavanju europskih i svjetskih problema. Čvrsto sam vjerovala i vjerujem da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka. (…) Sada tražim vaše povjerenje za drugi mandat, poručila je, između ostalog Kolinda Grabar Kitarović. Potom je navela svoje aktivnosti u proteklih pet godina.

Detaljan program predstavit će, kaže, uoči početka službene kampanje. Ipak, otkrila je da će se zalagati za očuvanje obitelji i hrvatskog identiteta. Rekla je da će nastaviti štititi ulogu i dostojanstvo hrvatske vojske i policije. Tražit će mjere za jačanje investicijske konkurentnosti i potpore izvoznicima, a plaće, ističe, mogu i moraju rasti. Nema razloga da prosječna neto plaća u Hrvatskoj uskoro ne bude 7500 kuna – rekla je predsjednica.