Grad Šibenik i Hrvatske ceste kreću u realizaciju novih projekata

0
Foto: PR

Grad Šibenik i Hrvatske ceste, uz radove na čvoru Meterize, kreću u realizaciju novih projekata.

Rekonstrukcijom čvora Meterize riješit će se dugogodišnja problematična prometna točka na samom ulazu u Šibenik. Obećali smo građanima kako ćemo modernizirati cestovnu infrastrukturu na glavnim punktovima u gradu, a sada se bližimo realizaciji ovog važnog projekta. Nakon završetka opsežnih radova na Meterizama, Šibenčani će dobiti suvremene kružne tokove i nadvožnjak, kojima će se pojačati protočnost i sigurnost prometa, naglasio je prilikom današnjeg obilaska radova na izgradnji prometnog raskrižja na Meterizama gradonačelnik Željko Burić.

Investiciju vrijednu 13,3 milijuna kuna bez PDV-a financiraju Hrvatske ceste, a radovi će trajati 12 mjeseci. Radove na rekonstrukciji čvora Meterize, koje izvodi tvrtka Sarađen d.o.o. s gradonačelnikom Željkom Burićem, obišli su i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić sa suradnicima.

Voditelj projekta Nenad Goleš kazao je kako je izgradnja čvora predviđena u dvije glavne faze, a za vrijeme radova promet će se odvijati uz privremenu regulaciju te je apelirao na građane za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Vrlo brzo će se krenuti i u realizaciju sljedećih projekata koje zajedno odrede Grad Šibenik i Hrvatske ceste, istakao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, dodavši kako je prometna studija zapravo podloga za izradu prioriteta koji će biti definirati u dogovoru s Gradom.