Grad Split: Svijeće za Vukovar i Škabrnju zapalite na svojim balkonima i prozorima

0
Foto: pixabay.com

Poštujući epidemiološke mjere, Grad Split i Koordinacija braniteljskih udruga Grada Splita pozivaju građane da u spomen i sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u utorak 17. studenog uoči Dana sjećanja, svoje svijeće upale na balkonima i prozorima, umjesto tradicionalnog okupljanja i zajedničkog paljenja svijeća u Vukovarskoj ulici, stoji u priopćenju Grada Splita.

Važno je odati pijetet žrtvama na dostojanstven način, pridržavajući se epidemiološkog okvira, ne izlažući pod svaku cijenu sebe i druge opasnosti.

U ime svih građana Splita, pridržavajući se mjera Nacionalnog stožera posebno u dijelu zabrane održavanja javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba na jednom mjestu, predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, gradski vijećnici te po jedan predstavnik splitskih braniteljskih udruga upalit će svijeće ispred spomenika „I u mom gradu Vukovar svijetli“ 17. studenog 2020. u 18 sati.

Grad Split poziva i ostale organizatore javnih događaja da se pridržavaju odluka i mjera Nacionalnog stožera te ne ugrožavaju zdravlje najslabijih.