Grad Split: Vrtići i produženi boravak ne plaćaju se od 19. ožujka

0

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara donio je danas odluku o oslobođenju plaćanja cijene programa dječjih vrtića i jaslica čiji je osnivač i vlasnik Grad Split te odluku o oslobađanju plaćanja troškova organizacije programa produženog boravka u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Split za vrijeme trajanja uspostave nastave na daljinu, kao posljedice pandemije koronavirusa.

Počevši od 19. ožujka 2020. godine pa do okončanja mjera ograničavanja i zabrana okupljanja, vrtići i produženi boravak neće se naplaćivati, kako bi se pomoglo građanima zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Podsjetimo, sukladno Pravilniku o radu dječjih vrtića cijena vrtića za vrijeme obustave rada istih trebala bi biti plaćena u iznosu od 50% za sve kategorije, a sukladno Pravilniku o produženom i cjelodnevnom boravku u osnovnim školama roditelji bi trebali participirati u fiksnom iznosu od 250 kuna mjesečno. No, s obzirom na izvanredne okolnosti, gradonačelnikova odluka je osloboditi splitske obitelji od ovih troškova u narednom razdoblju, za vrijeme trajanje pandemije koronavirusa.

Roditeljima koji su već izvršili uplatu punog iznosa za mjesec ožujak preplaćeni dio će se umanjiti prilikom sljedeće uplate koja će uslijediti po okončanju mjera.