Gradonačelnik Krstulović-Opara: Ostavka Šundova bila je očekivana

0
Foto: RD

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara  izjavio je kako ga nije iznenadila ostavka predsjednika Gradskog vijeća Jure Šundova jer je bila očekivana kazavši  da je Šundov čovjek koji je odgovoran za svoje postupke.

Zaista je ta odluka očekivana i nije me uopće iznenadila. On je čovjek koji je odgovoran za svoje postupke. To je vrlo kvalitetno od njega i nadam se da će u daljnjem postupku obraniti svoje pozicije. Mi idemo dalje“, rekao je gradonačelnik Krstulović Opara na otvaranju Shift konferencije u HNK Split. Na pitanje novinara čekaju li Split novi izbori odgovorio je da to treba pitati vijećnike jer će oni izabrati predsjednika, a da je on odgovoran za Gradsku upravu, rad gradskih poduzeća i funkcioniranje grada.Izrazio je uvjerenje da će Gradsko vijeće ostati stabilno,

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban kazao je pak da u slučaju da je optužnica protiv Šundova pravomoćna poteze mora povući pravomoćno optuženi ne želeći komentirati hoće li Šundov ostati na čelu Županijskih cesta. Za sljedeći je tjedan najavio je razgovore vezane za tu temu nakon čega će se donijeti odluka. Uskoro bi se trebali sastati koalicijski partneri, predsjednik Gradskog odbora HDZ- a Petar Škorić i predsjednik HGS- a Željko Kerum kako bi razgovarali o tome tko bi mogao biti novi predsjednik Gradskog vijeća.