Gradonačelnik Krstulović-Opara: Poništavanje natječaja je dokaz nulte tolerancije na nezakonitost

0
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozdravio je odluku Povjerenstva za odabir najboljeg ponuditelja da se poništi natječaj za ‘splitske kućice’ na žnjanskom platou zbog nepotpune dokumentacije ili dugovanja prema Gradu, te da se raspiše  novi natječaj.

Ova odluka povjerenstva je dokaz nulte tolerancije na nezakonitost, što je razvidno iz toga da smo odbili sve natjecatelje koji ne ispunjavaju natječajne uvjete koje smo transparentno predstavili , rekao je gradonačelnik.

 Unatoč proceduri koja usporava realizaciju, provedbom natječaja koji su postali pravilo nove gradske uprave, mi nudimo svima jasna, razvidna i transparentna pravila. Mi nismo htjeli nastaviti dosadašnju praksu neposrednog dodjeljivanja kao što se do sada radilo   Svi natjecatelji imaju prigodu ispuniti svoje obaveze prema Gradu i platiti svoje dugove, kao i ostali zainteresirani. Onima koji su se suzdržavali od prijavljivanja na natječaj, ovim putem šaljemo još jednom jasnu potvrdu da nitko ovdje nije povlašten i da očekujemo čista pravila i čistu igru– poručio je gradonačelnik Krstulović Opara.