Gradonačelnik Opara o ucjeni HGS-a: “Izbori? Super, opet ću pobijediti!”

0
Foto: RD

Sjednica splitskog Gradskog vijeća u srijedu nije nastavljena nakon što je dan prije Željko Kerum najavio da vijećnici HGS-a neće doći na sjednicu. Na sjednicu nisu došli ni vijećnci HDZ-a, HNS-a, Martin Pauk i nezavnisni Ante Zoričić.

Sjednicu je počela druga potpredsjednica Gradskog vijeća Marijana Puljak koja je utvrdila da je prisutno 14 vijećnika, što je bilo nedovoljno za kvorum za koji je potrebno 18 vijećnika. Puljak je nastavak sjednice Gradskog vijeća sazvala za 2. svibnja.

Novinarima je na pitanja odgovarao gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara. Pitali su ga o ucjeni Željka Keruma i HGS-a. Imam svoj mandat, odgovaram svojim sugrađanima, ne samo svojim članovima stranke, nego svim građanima. Moja stranka meni nije okrenula leđa, ja sam predvodio listu i pobijedio. Grad neće biti blokiran, imamo proračun, imamo svoje aktivnosti i radit ćemo i dalje. Ako sjednica Gradskog vijeća ne bude održana u sljedeća tri mjeseca – ide na samoraspuštanje, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Na pitanje o izborima rekao je: Super, idemo na izbore, opet su pobijediti!

Ipak Opara je dodao da izbori nisu u interesu građana. Ja sam siguran da ovdje ima dovoljno ljudi, dovoljno kvalitetnih vijećnika koji su u stanju služiti ovome gradu, a ne igrati se s izborima kada oni nisu potrebni, rekao je Krstulović Opara.