Gradonačelnik Solina Blaženko Boban podnio ostavku

0
Foto: CROPIX/Paun Paunovic

HDZ-ov gradonačelnik Solina Blaženko, podnio je ostavku na tu dužnost  koju je obnašao 11 godina. Tvrdi da se uz dužnost saborskog zastupnika  ne može potpuno predano posvetiti  radu gradonačelnika.

Od 1. lipnja,  ulogu gradonačelnika Solina preuzet će njegov dugogodišnji zamjenik  Dalibor Ninčević.

Ono što želim naglasiti da je to isključivo odluka koju sam donio sam, ali naravno uz konzultaciju sa mojim suradnicima i prijateljima.Nakon 11 godina rada, s više ili manje uspjeha, odlazim ispunjen zadovoljstvom ako sam barem jedan kamenčić ugradio u mozaik uspješnog razvoja našeg dragog Solina. Cijeli život sam funkcionirao na način da ulažem sav svoj skromni potencijal, odnosno ulažem cijelog sebe za ono što radim.

Kako vam je poznato trenutno obnašam dužnost saborskog zastupnika i nisam u mogućnosti u cijelosti i potpuno predano posvetiti se radu gradonačelnika.A tko sam ja ili bilo tko drugi da vlastitim ambicijama podredim interes svojih sugrađana, to je moj životni moto i u tom želim biti principijelan do kraja.Da budem potpuno jasan, ja mislim da prosječan čovjek, za sebe mislim da sam takav, ne može u isto vrijeme biti na dva tako odgovorna mjesta i to kvalitetno odrađivati.

Razmišljao sam posljednja dva mjeseca kako se u ovoj dvojnoj ulozi postaviti, kakvu odluku donijeti, analizirajući detaljno sve činjenice. Znajući da u našem Gradu gotovo sve dobro funkcionira, da su djelatnici predani ljudi, i osim što profesionalno rade oni i žive svoj grad, da je Dalibor svih 11 godina bio moj najbliži suradnik i čovjek koji sa sigurnošću može i zna preuzeti ulogu gradonačelnika, odlučio sam kroz novu ulogu saborskog zastupnika dodatnim vrijednostima i aktivnostima kroz projekte pomoći svom Gradu i drugim lokalnim zajednicama u našem okruženju, sa potpunim angažmanom u što ćete se sami uvjeriti kroz naredni period.

Prije svega zahvaljujem dragom Bogu što me je pratio u mom dosadašnjem odgovornom poslu, bez Božje pomoći svi smo mi slabi ljudi. Posebna zahvala mojoj obitelji, jer podnositi mene u proteklih 11 godina, nije bilo lako, to može iznimno duhom zdrava obiteljska sredina kao što je moja obitelj.

Sve realizirane projekte ne bi bilo moguće dovesti do kraja da nije izuzetne suradnje s predstavničkim dijelom tj. s Gradskim vijećem, pa zato izuzetna hvala vijećnicima svih političkih opcija u sva tri saziva. Solin ima sreću da ima jednu od najboljih gradskih uprava, to mogu s punom odgovornošću tvrditi nakon 11 godina zajedničke suradnje, a za neke od pročelnika mi je žao što ne upravljaju državnim ministarstvima, zato im od srca hvala. Na kraju, upućujem ispriku i tražim oprost na ishitrenim reakcijama, nepromišljenim odlukama ili nerealiziranim aktivnostima, svi smo mi ipak ljudi sa svim svojim manama i vrlinama, stoji u priopćenju solinskog gradonačelnika u ostavci Blaženka Bobana.