Gradonačelnik: Sve spremno za Ultru!

0
Foto: RD

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara potvrdio nam je da je ponesen zahtjev za izuzećem u 150 milijuna kuna teškom sporu u kojem je Nebojša Knežević dobio pravomoćnu presudu u svoju korist. Time je ovrha Grada zasad zaustavljena. Gradske službe su u koordinaciji s gradonačelnikom zatražili su izuzeće sutkinje  i savjetnice u tom predmetu.

Split je s rekordnim turističkim prometom, spreman za Ultru, potvrdio je gradonačelnik za Radio Dalmaciju. To je još od jedan od izazova. Grad i gradske službe su spremne, Čistoća, Split parking, hitne službe, vatrogasci, policajci svi su spremni i dobro iskoordinirani kao i prethodnih godina, poručio je gradonačelnik. Održavanje Ultre na Parku mladeži zabrinulo je stanovnike obližnjih zgrada, no gradonačelnik poručuje da su s njima  obavljeni razgovori.

Infrastruktura u Splitu koliko je god prenapregnuta izdržava, kazao je Krstulović Opara. Gradonačelnik tvrdi kako je problem dostavnih i električnih vozila u centru riješen, dok se na problemu prekomjernog broja taksi vozila intenzivno radi. S dubrovačkim kolegom Matom Frankovićem dovršava dokument kojeg će zajednički uputiti prema Saboru i Vladi. Izmjenama zakona bi se omogućilo gradovima koji imaju staru gradsku jezgru, a to su Split i Dubrovnik, jedan dio restrikcija, kako u centru grada ne bi došlo do zagušivanja.