Gradu Trogiru milijun kuna za novu modularnu pozornicu s kupolom

0

U sklopu strateškog projekta iz ITU mehanizama Urbane aglomeracije Split „Otvorene ljetne pozornice“ Grad Trogir dobio je oko milijun kuna bespovratnih sredstava za nabavku mobilne ljetne pozornice za potrebe brojnih manifestacija u gradu. Financiranje obuhvaća: modularnu pozornicu s kupolom, montažne tribine, sustav rasvjete, sustav ozvučenja, tri drvene kućice, zaštitnu ogradu i 500 novih stolica. Bespovratnim sredstvima pokrit će se 85 posto iznosa, a Grad će platiti preostalih 15 posto cijene opreme.

Slijedi javna nabava i do sljedećeg ljeta, a vjerojatno i prije, Trogir će dobiti novu opremu koja će znatno unaprijediti mogućnosti održavanja raznih događanja, s naglaskom na one koje se održavaju u sklopu Trogirskog kulturnog ljeta te poboljšati njihovu kvalitetu i raznolikost.

“Od sljedećeg ljeta imat ćemo mogućnost otvaranja novih lokacija poput gradskih parkova, prostora iza Kule Kamerlengo i rive, a s kvalitetnom opremom koja će podignuti kvalitetu manifestacija na veću razinu. Važno je napomenuti da će biti i manje troškova jer smo do sada često morali iznamljivati opremu” istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Grad Trogir sredstva je dobio zajedno s gradovima Solin, Kaštela i Omiš te općinama Klis, Dugopolje i Lećevica. Projektom je osigurano ukupno 27,8 milijuna kuna, a namjena je revitalizirati kulturnu baštinu s ciljem osiguranja dodatnih sadržaja za lokalno stanovništvo i atrakcija u turizmu kroz gradnju, uređenje i opremanje otvorenih ljetnih pozornica. Trogir će u 2020. organizirati 50. jubilarno kulturno ljeto na kojemu će prvi put biti korištena nova pozornica.