Gripe zovu na gradski derbi: Split-Universitas

0
Foto: Radio Dalmacija

Zanimljiv program 13. kola Hrvatske malonogometne lige donosi na Gripe u 19.30 gradski derbi Split-Universitas. Novo vrijeme Apfel ide u goste Futsal Dinamu (20 h).

U 19 sati Square u Dubrovniku dočekuje Jesenje. U istom terminu igrat će se još jedan dalmatinski derbi važan za pozicije pred doigravanje, Vrgorac-Crnica.

Drago mi je prije svega radi gledatelja da je Split nakon niza godina opet dobio gradski derbi. Što se tiče situacije na terenu, mi u zadnjih nekoliko utakmica imamo mali pad forme. Kod Splita je suprotno, dolaskom novog trenera imaju 4 pobjede u zadnjih 5 utakmica. Split je po tome u određenoj prednosti, ali dat ćemo sve od sebe da to anuliramo i okrenemo rezultat na našu stranu. U drugom kolu smo slavili s 2:1, ostvarili našu prvu prvoligašku pobjedu. Došli smo do nje nošeni našom publikom, studentima i profesorima. Nevjerojatnu partiju je pružio naš kapetan, vratar Franko Bilić. Bez njegove pomoći nećemo ni danas moći do trijumfa. Gradski derbi uvijek nosi puno tenzija, pozitivne agresije. Presudit će detalji, pad koncentracije u odlučujućim fazama utakmice. Na nama je da pokažemo da smo zasluženo u 1. HMNL i da je pobjeda nad Splitom u prvom dijelu bila plod našeg mukotrpnog rada, rekao je za Radio Dalmaciju trener Universitasa Marin Mandić.

Jedva čekamo početak utakmice. U zadnje vrijeme smo nanizali nekoliko pobjeda i atmosfera je odlična. Svjesni smo da neće biti lako, izuzetno respektiramo Universitas. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca kao što su Trivković, Šuljić i vratar Bilić. Nas zanima samo pobjeda, ali imamo i objektivnih problema. Kirevski ima tri žuta kartona, Marinović je još van stroja, a ozlijeđeni su i Luketin i Tešija. Vjerujem da će Čizmić dostojno zamijeniti Luketina na gol. S velikim optimizmom očekujemo gradski derbi, izjavio nam je trener Splita Marinko Mavrović.