Gruž, 19 sati: Jug CO-Barceloneta!

0
Foto: VK Jug CO

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja u 8. kolu B skupine Lige prvaka dočekuju španjolsku Barcelonetu, izravnog konkurenta za plasman na završni turnir.

Na zamolbu španjolske televizije, utakmica će se igrati u 19 sati, sat ranije nego što je bilo najavljeno. Uoči posljednja tri kola, Pro Recco ima maksimalan 21 bod i već je osigurao plasman među 6 najboljih, Jug CO ima 14, ZF-Eger 12, a Barceloneta 8 bodova. Iz konkurencije su otpali Waspo Hannover s 3 i Partizan s jednim bodom. Nakon dvoboja s Barcelonetom, Jug CO će gostovati kod Pro Reccoa i ZF-Egera.

Nadam se da smo se dobro pripremili za utakmicu koja je u ovom trenutku ključna jer bismo pobjedom riješili kvalifikacije za Final Six, dok bismo porazom ili neriješenim rezultatom jako zakomplicirali stanje jer imamo dva jako teška gostovanja do kraja ove faze Lige prvaka. Barceloneta je odlična momčad, što pokazuje iz godine u godinu. Imali smo s njima vrlo tešku utakmicu u prvom dijelu gdje smo izvukli neriješeni rezultat. Treba se plivački pripremiti, dignuti obranu koja nam je bila dosta klimava u zadnje vrijeme i samo tako možemo doći do povoljnog rezultata, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Posljednje utakmice pokazuju da je manja kriza koju smo imali u veljači sada iza nas. Prema kraju sezone naša forma se diže i vjerujem da ćemo biti na visini zadatka, rekao je kapetan i vratar Juga CO Marko Bijač.

Jaka obrana i brza tranzicija su ključ njihove igre. Ako će naša igra biti na očekivanom nivou i ako spriječimo njihove kontranapade, vjerujem da ćemo na kraju utakmice imati razloga za slavlje, ustvrdio je jedan od ključnih igrača Juga CO Felipe Perrone.

Dvoboj s Jugom CO za nas je posljednja prilika. Oni su aktualni europski prvaci pa će to biti težak zadatak. Naporno smo odradili pripreme za ovu utakmicu, s punom koncentracijom i golemom fizičkom pripremom. Znam da će igrači dati sve od sebe i očekujem da će rezultat ići u našu korist tako da ćemo se moći do kraja boriti za mjesto na završnom turniru, poručio je trener Barcelonete Chus Martin.