Kilometarske kolone, gužve i zastoji na cestama

0
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora. Povremeno se vozi u kolonama uz zastoje, upozorio je HAK. Vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje.

. A1 Zagreb-Split-Ploče: -pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km,

-vrlo gust promet kolone su i zastoji između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora,

-zastoji su i kolone između čvora Zadar 2 i tunela Sveti Rok u smjeru unutrašnjosti, -između čvorova Otočac i Perušić u smjeru mora kolona u pokretu je oko 8 km,

-zastoji su povremeno kod odmorišta, naplatnih postaja i pred tunelima u smjeru mora i unutrašnjosti.

-kolona je osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz Hrvatske oko 4 km.

– Istarski ipsilon: -prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 6 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon, -pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 3 km,

Krčki most: -zastoj i kolona u smjeru Krka oko 4 km.

Lička magistrala (DC1): -zastoji i kolone u smjeru mora kod Slunja, Plitvičkih Jezera i Korenice.

Jadranska magistrala (DC8): -zastoji i kolone na prilazima turističkim središtima duž obale, -pred graničnim prijelazom Pasjak kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 3 km.

Stara karlovačka cesta (DC1): -kolone i zastoji između Zagreba i Karlovca u smjeru mora.

Na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj), … pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali. Zabrane su: -subota 03.08.2019.god. od 04 do 14 sati; -nedjelja 04.08.2019.god. od 12 do 23 sata; -ponedjeljak 05.08.2019.god. od 14 do 23 sata.