HAC ONC osigurao 20 tisuća bočica vode zbog očekivanih zastoja u prometu

0
Foto: CROPIX/Damir Krajac

Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. ( HAC ONC) osigurale su preko 20 tisuća bočica vode zbog najave mogućih većih poteškoća u prometu i stvaranja zastoja u subotu.

S obzirom na visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, u slučaju većeg zastoja i blokade prometa na autocestama, službe HAC ONC-a korisnicima će dijeliti vodu na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti Rok.

Iz HAC ONC-a mole korisnike autocesta da na put ponesu dovoljno tekućine kako bi se pripremili na eventualno čekanje u kolonama.

Također, savjetuju  korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, molimo ih da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).

Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Zbog sve učestalijih prometnih nesreća na autocestama molimo vozače na dodatni oprez te ističemo važnost praćenja prometne signalizacije kao i poruka na info-displejima o uvjetima na cesti te ograničenju brzine na pojedinim dionicama autoceste kao i obavijesti o eventualnim obilascima te alternativnim pravcima.

Još jednom želimo podsjetiti da nam je zajednički cilj sigurnost svih sudionika u prometu, te apeliramo na strpljenje vozača i razumijevanje svih korisnika autocesta, priopćili su iz HAC ONC-a.