Hajduk čeka Rudeš za nova tri boda

0

Hajduk u 17.30 na Poljudu dočekuje Rudeš u 25. kolu HT Prve hrvatske nogometne lige. Utakmicu je najavio trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Svjestan sam očekivanja. Svako malo me netko sretne kroz ulicu pa mi kaže koliko i šta. Ali to je noćna mora za svakog trenera. Unaprijed uknjiženi bodovi? Apsolutno ne razmišljam na takav način. Rudeš je puno konkurentnija i natjecateljskija ekipa nego što je bila u jesenskom dijelu lige. To pokazuju njihovi rezultati, ali još više njihove igre. Trener Ivković ima jako veliko iskustvo vođenja prvoligaških ekipa. Očekujem zahtjevnu utakmicu i molim sve navijače da pokušaju na taj način gledati utakmicu. Najlakše je unaprijed uknjižiti bodove, a utakmica može otići u ovaj ili onaj dio, rekao je Oreščanin.

Nikad nikog ne podcjenjujem, pa tako ni Rudeš. Nije lako probiti blok od deset igrača u dvadesetak metara. Vole izaći s 3-4 motorična igrača u kontru. Nadamo se da ćemo to izbjeći, da nećemo ući u nervozu. Vidio sam kroz treninge da igrači dobro reagiraju, svjesni su težine zadatka. Je li došlo vrijeme za pomak na ljestvici? Ne bih o povijesnim vikendima. Podijelili smo proljeće u mjesečne cikluse. Imamo neku svoju potajnu računicu, nećemo je davati u javnost. Idemo utakmicu po utakmicu, gledamo samo sebe. Polako i ponizno idemo tamo gdje želimo. Bitno je da momčad to gura i prihvaća, da ispravlja probleme koji se pojavljuju. Dolazi nam vrlo jaki ciklus nakon ove dvije utakmice. Idemo prvo bez podcjenjivanja odraditi Rudeš i Istru, a onda ćemo dalje, zaključio je Oreščanin.