Hajduk ili Dinamo, koga će ogrijati Rabuzinovo Sunce?

0

Hajduk i Dinamo u 19 sati u Vinkovcima igraju finale 27. sezone Hrvatskoga nogometnog kupa. Hajduk ima 6, a Dinamo 14 trofeja. Četiri puta je slavila Rijeka, a po jednom Osijek i Inter Zaprešić.

Hajduk i Dinamo su se 6 puta susretali u finalima Kupa. Prva tri dobio je Hajduk, posljednja tri Dinamo, ali se uvijek igralo na dvije utakmice, u Splitu i Zagrebu. Prvi put će se finale odigrati na neutralnom terenu.

Moramo popraviti koncentraciju u bitnim trenucima u kojima se lomi utakmica. U zadnje vrijeme smo sve utakmice izgubili na defanzivnim prekidima i individualnim greškama. Uz sve ono što radimo, taktiku i pravu energiju, treba nam najviša moguća razina koncentracije svakog igrača u tim detaljima. Svaka promjena trenera nosi svoje, igrači Dinama će biti motivirani kao i mi. Vidjet ćemo na koji način će se Dinamo postaviti, ali očekujem otvorenu utakmicu dva ravnopravna suparnika i vjerujem da ćemo u konačnici mi slaviti. Pokazali smo da možemo igrati kvalitetno, agresivno i beskompromisno. Taj dio u proteklih mjesec dana nije bio na željenoj razini, ali u ovoj jednoj utakmici nema zapreke ni limitirajućeg faktora da izađemo na teren i damo sve što imamo, to apsolutno očekujem, izjavio je trener Hajduka Željko Kopić.

Dat ćemo sve od sebe da trofej vratimo u Split. Prvenstvo smo ostavili iza sebe, ovo je jedna sasvim drugačija utakmica. Svi smo maksimalno motivirani i želimo taj trofej. Sve znamo o Dinamu, analizirali smo njihove dobre i loše strane. Igrali smo s njima već četiri puta ove sezone. Znamo da moramo od prvog do zadnjeg igrača svi biti na visini zadatka. U jednoj utakmici nema favorita, dvije najbolje ekipe su došle do finala. I oni se nadaju trofeju isto kao i mi, borit će se, to je sigurno. Ali oni ga ne mogu željeti više od nas. Želim da izađemo kao prava momčad, kao Hajduk, i uzmemo Rabuzinovo Sunce, poručio je kapetan Hajduka Zoran Nižić.

Ovo je zadnja utakmica, moramo skupiti snage i fizički i psihički i dati sve od sebe u tih 90 ili više minuta finala Kupa. Teško je naći veću motivaciju od osvajanja trofeja koji čekamo već pet godina. Skupit ćemo glave i dati zadnje atome snage. Znamo da smo prvenstvo mogli završiti bolje, ali ne treba plakati zbog toga. Koncentrirani smo na dvoboj u Vinkovcima, gledamo ga kao da je zadnja utakmica na svijetu. Uz pomoć navijača ćemo goriti, jedva čekamo izaći na teren. Ne znam tko je od nas u svlačionici digao neki trofej, naježim se kad pomislim na to, nadam se da ćemo uspjeti, kazao nam je Zagrepčanin u dresu Hajduka Fran Tudor.