Hajduk izgubio od Dinama 1:2

0
Foto: RD

Dinamo je na praznom Poljudu svladao Hajduk s 2:1 (1:0) u derbiju 4. kola HT Prve lige i tako sačuvao prvo mjesto s maksimalnim učinkom. Hajduk ostaje na 3. mjestu sa 7 bodova.

Hajduk je u prvih pola sata bio bolji, ali svoje prilike (Diamantakos, Nejašmić, Caktaš, Gyurcso) nije iskoristio. Kazna je stigla u 42. minuti. Majer je povukao kontru Dinama, Oršić ubacio s lijeve strane, a na drugu stativu je pravovremeno utrčao Kastrati i izbiza zakucao loptu u mrežu. Bio je to prijeloman trenutak utakmice.

Dinamo je bolje otvorio drugo poluvrijeme. Posavec je nogom obranio udarac Kastratija s 12 metara. U 50. minuti je Oršić prošao Todorovića i s 20 metara neobranjivo pogodio suprotne rašlje za 0:2. Posavec je dva puta u istoj akciji obranio Majeru čiste prilike, Dimitrov je blokirao udarac Gojaka, a Posavec skinuo zicer i Gavranoviću. U međuvremenu je na ubačaj Čoline, Vušković dobro pucao glavom, ali je Livaković sjajno reagirao.

Kad se činilo da je priči kraj, Vukas je s klupe uveo u igru Krekovića i debitanta Atanasova. Atanasov je ubacio iz kornera s lijeve strane, a Stanko Jurić u 88. minuti glavom lijepo pogodio za 1:2. U nadoknadi koja je trajala 6 minuta još jednom se zakuhalo nakon kornera Atanasova, Kreković je pucao s lijeve strane u bliži kut, ali je Livaković bio na mjestu. S druge je strane Kastrati svladao Posaveca, ali je Jakoliš glavom spasio na crti gola i ostalo je 1:2.

Hajduk je igrao u sastavu: Posavec – Todorović (od 55. Jakoliš), Vušković, Dimitrov, Čolina – Nejašmić (od 55. Dolček), Jurić – Jradi, Caktaš (od 86. Atanasov), Gyurcso (od 86. Kreković) – Diamantakos.

Hajduku slijedi europski ispit s Renovom u četvrtak u Skopju.