Hajduk: Kazne – nastavak teatra apsurda

0

Kazne koje je izrekao disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević samo su nastavak teatra apsurda koji vlada na našoj nogometnoj sceni, a u kojem Hrvatski nogometni savez ne primijenjuje iste kriterije za sve sudionike u hrvatskom nogometu, objavio je u petak Hajduk na svojoj internetskoj stranici.

Sama činjenica da je Krešimiru Vlajčeviću, koji je u široj javnosti najpoznatiji kao osoba koja je primila pozajmicu od Dinama te unatoč tome nije trpio nikakve posljedice, trebalo gotovo tri mjeseca da objavi kazne govori o njegovoj neovisnosti i nepristranosti kod donošenja odluka. Jedni kriteriji vrijede za vladajuću nomenklaturu HNS-a i njihove prijatelje, koji su zaštićeni i dozvoljeno im je sve, dok drugi kriteriji vrijede za one koji ukazuju na nepravilnosti i nepoštenje u hrvatskom nogometu te u pravilu završavaju pod kaznama i supenzijama, ističe Hajduk.

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubo Pavasović-Visković kažnjen je zabranom obavljanja svih funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine, dok je sportski direktor Hajduka Goran Vučević kažnjen zabranom obavljanja svih funkcija u trajanju od tri mjeseca. Pavasović-Visković je kažnjen zbog grubog vrijeđanja i nasilničkog ponašanja prema sucima utakmice 10. kola Hajduk – Dinamo, a Vučević je kažnjen zbog vrijeđanja sudaca.

Sucu Brunu Mariću koji je svojim sudačkim pogreškama pred očima cjelokupne javnosti izazvao pravi cirkus oko derbija dozvoljeno je da pjeva i svira na kućnim zabavama igrača Dinama te drži konferencije za novinare, suprotno i HNS-ovim kodeksima i pravilnicima. Alojziju Šuprahi koji je prvostupanjski osuđen zbog fizičkog napada na predsjednika Hajduka dozvoljeno je da i dalje obnaša funkciju člana IO HNS-a, te je uz to nagrađen imenovanjem na listu delegata za utakmice Europske lige i Youth Champions League. Takve stvari i brojne druge primjere Hrvatski nogometni savez tolerira, a Hajduka i njegovo vodstvo drastično se kažnjava. Stoga ova odluka o kazni, ma koliko bila drastična, nije nas iznenadila i neće nas zaustaviti u borbi za ravnopravan status svih sudionika u hrvatskom nogometu, priopćio je Hajduk. (hina)