Hajduk na Rujevici lovi drugo mjesto

0

Hajduk je u posljednjem, 36. kolu HT Prve hrvatske nogometne lige gost Rijeke na Rujevici. Jadranski derbi izravno odlučuje tko će završiti 27. sezonu HNL-a na drugom mjestu. Hajduku za to treba pobjeda, dok je Rijeci dovoljan i bod.

Pred nama je derbi gdje je uvijek prije toga puno mašte, a poslije puno pameti. A na igralištu vjerujem da će biti dobra utakmica, kvalitetna za publiku. Uvijek su te tenzije velikog rivalstva i normalno je da je naše jedino razmišljanje kako doći do bodova. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe i pokazati sve što znaju i još malo više da bi došli do tog našeg cilja, izjavio je trener Rijeke Matjaž Kek.

Na svim sastancima kroz tjedan i u samoj pripremi za utakmicu naglasak je isključivo prema Rujevici. O finalu Kupa ćemo razmišljati tek nakon Jadranskog derbija. Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica s kvalitetnim protivnikom koji igra na svom terenu. Rijeka će se, kao i uvijek na Rujevici, postaviti izuzetno agresivno, napadački, s visokom energijom. Mi ulazimo u utakmicu bez ikakvih kalkulacija, pripremamo je na način da se potučemo u sportskom smislu na pravi način i da napravimo sve da dobijemo utakmicu, kazao je trener Hajduka Željko Kopić.

Ako ne pobijedi Rijeku, Hajduk će imati još jednu priliku izboriti izravni plasman u 3. kolo kvalifikacija za UEFA Europa ligu – pobijediti Dinamo u finalu Kupa u srijedu u Vinkovcima.