Hajduk nastavlja s radom

0
Foto: Radio Dalmacija

Nakon božićno-novogodišnjih blagdana Hajduk nastavlja s radom. Prva dva tjedna priprema za proljeće bijeli će odraditi u Splitu, a sljedeća dva u turskom Beleku.

Prozivku je trener Joan Carillo zakazao za ponedjeljak u 16 sati, a sat kasnije prva momčad Hajduka odradit će i prvi trening u sklopu priprema za novu sezonu. Uvodni dio odvijat će se u Splitu, a 23. siječnja Hajduk leti u turski Belek gdje će ostati do 4. veljače i odigrati tri prijateljske utakmice – 25. siječnja s bečkom Austriom, četvrtoplasiranom momčadi austrijske Bundeslige, 30. siječnja sa slovačkim Trenčinom, prvakom države u posljednje dvije sezone, a trenutno šestoplasiranim sastavom Fortuna lige, te 2. veljače s bivšim europskim prvakom, rumunjskom Steauom, trenutno drugoplasiranom momčadi Lige 1.

Bijeli će se u Split vratiti dva tjedna prije prve natjecateljske utakmice, gostovanja kod Splita na Parku mladeži u nedjelju 19. veljače u 17 sati. Zasad još nema najave, no može se očekivati da će Hajduk organizirati i jednu provjeru po povratku u Split, naročito s obzirom na 106. rođendan kluba 13. veljače.

Po pitanju igračkog kadra, u odnosu na jesenski dio Hajduk je ostao bez kapetana Lovre Kalinića, koji će karijeru nastaviti u belgijskom Gentu, te Ignacia Magantoa, koji se vratio u Španjolsku. HNK Hajduk i KAA Gent su potpisali ugovor kojim su uz odštetu regulirani uvjeti prelaska Kalinića u belgijski klub, dok je u Magantovom slučaju HNK Hajduk aktivirao opciju iz međusobnog ugovora te bez dodatnih obveza raskinuo suradnju po završetku kalendarske godine.