Hajduk: Nisu svi isti, Janica je dala doprinos za ozdravljenje nogometa

0

Janica Kostelić dala je svoj doprinos za ozdravljenje hrvatskog nogometa, a licemjerje prema navijačima samo pogoršava stanje, priopćio je Hajduk.

Priopćenje Hajduka povodom incidenta u Supetru, gdje je državna tajnica za sport Janica Kostelić vulgarno izvrijeđana od strane desetak navijača Hajduka, prenosimo u cijelosti.

Hajduk se više puta javno ogradio i izrazio protivljenje djelovanju koje podrazumijeva bilo kakav oblik nasilja. Strpljenje nogometne javnosti, zahvaljujući negativnom utjecaju politike na nogomet kroz protekle godine, došlo je svome kraju. Upozoravali smo da će nasilje nad nogometom, nepoštivanje zakona i demokratskih oblika djelovanja stvoriti prostor za eskalaciju različitih oblika nasilja koje su, naglašavamo, protiv interesa Hajduka.

Licemjerno je i rigidno zatvarati ljude, navodno zbog verbalnog delikta, a istovremeno tolerirati sustavno kršenje zakona onih koji sjede u ložama. Hajduk će uvijek biti za razgovor, nenasilje i jednaka mjerila prema svima, no na žalost ovakvim odlukama se stanje neće smiriti.

Janica Kostelić jedna je od rijetkih osoba koja od početka obnašanja svoje funkcije radi konkretne korake i nastoji u skladu sa svojim ovlastima i mogućnostima, djelovati u korist hrvatskog nogometa.

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza 5. lipnja, upravo zahvaljujući njenom mišljenju iz ožujka ove godine, bila je prisiljena uskladiti statut s izmjenama i dopunama Zakona o sportu koje su u Hrvatskom saboru izglasane još u kolovozu 2015. godine, a koje su stupile na snagu u veljači 2016. godine.

Navijači su svojim naporima i aktivnostima postigli da se Zakon donese, a upravo mišljenje Ureda za šport potvrdilo je da se izmjene i dopuna Zakona odnose na HNS te da je nogometni savez duže od godinu dana kršio navedeni propis.

Stanje u hrvatskom nogometu i dalje je loše, a frustracija ljudima koji vode nogomet u propast sve je veća. Pozivamo sve institucije i nogometne dionike da zajedno ustrajemo u borbi za ozdravljenje hrvatskog sporta. Nisu svi isti, a HNK Hajduk bit će partner njoj i svima koji koji budu radili u interesu hrvatskog nogometa.

Ivan Kos

Predsjednik Uprave HNK Hajduk