Hajduk opet kažnjen praznim Poljudom, ali ne protiv Slaven Belupa

0

Utakmica Hajduk-Slaven Belupo u petak u 21.05 na Poljudu igrat će se pred gledateljima. Potvrđeno je to za Radio Dalmaciju nakon što je Hajduk nepravomoćno kažnjen još jednom utakmicom pred praznim tribinama.

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke po prijavi službenih osoba s utakmica 30. kola HT Prve lige.

Na utakmici Lokomotiva-Hajduk na istočnoj tribini od strane pripadnika navijačke skupine Torcida u periodu od 29.-73. minute zapaljeno je tridesetak pirotehničkih naprava pri čemu su u 71. minuti jedna baklja i bljeskalica ubačene u teren za igru. U završnici prvog i početkom drugog poluvremena ista navijačka skupina neprimjereno je skandirala. Zbog učestalih prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a tijekom prvenstva HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskom stadionu Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 40.000 kuna, a NK Lokomotiva kao organizator utakmice novčanom kaznom od 10.000 kuna.

Na utakmici Slaven Belupo-Rijeka manja grupa pripadnika navijačke skupine Armada u 67. minuti neprimjereno je skandirala prema domaćem igraču br. 19 čime je počinjen prekršaj kažnjiv po članku 88. DP HNS-a pa je zbog ponavljanja prekršaja HNK Rijeka kažnjen igranjem jedne utakmice (nakon konačnosti odluke) bez gledatelja na sjevernoj tribini Stadiona HNK Rijeka i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

Zbog upaljenih desetak pirotehničkih naprava od strane pripadnika navijačke skupine BBB na utakmici Gorica-Dinamo, pri čemu je pet baklji u 81. minuti ubačeno u teren za igru pa je utakmica bila u kratkom prekidu, GNK Dinamo je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna, a HNK Gorica kao organizator utakmice iznosom od 6.000 kuna. NK Slaven Belupo mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a na utakmici Slaven Belupo-Rijeka.

Ovom priopćenju dodajmo kako Hajduk ima rok od 8 dana za podnošenje žalbe. Hajduk se može i odreći prava na žalbu pa odraditi kaznu odmah, ali to se ovaj put neće dogoditi. Odluka o eventualnoj žalbi će se vjerojatno donijeti tek krajem roka. Pošalje li Hajduk žalbu, o njoj će odlučivati Komisija za žalbe. Do kraja prvenstva na Poljud još dolaze Osijek 5. srpnja i Rijeka 19. srpnja. U međuvremenu, s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, moguće je da HNS opet zatvori tribine svih stadiona za gledatelje.