Hajduk otvara sezonu na Poljudu, Maltežane će gledati 20 tisuća ljudi!

0
Foto: RD

Hajduk u 20 sati na Poljudu igra protiv Gzira Uniteda prvu domaću utakmicu u novoj sezoni. Interes je velik unatoč prednosti od 2:0 s Malte iz prve utakmice prvog kola kvalifikacija za UEFA Europa ligu.

Do podneva je prodano više od 14 tisuća što pretplata što ulaznica, pa bi na Poljud večeras moglo doći i više od 20 tisuća ljudi.

Analizirali smo prvu utakmicu nakon koje smo bili presamokritični. Neke stvari su bile dobre, normalno da neke i nisu. Kreće euroritam, morat ćemo biti pametni i raspodijeliti snage da budemo konkurentni na oba fronta. Bit će manje treninga, više utakmica i puno putovanja. Morat ćemo raspodijeliti minutažu. Vjerujem u ovaj roster. Atmosfera je pozitivna. Svaka utakmica nam je korak prema boljoj izvedbi. Pripreme smo odradili optimalno. Nije to nešto spektakularno niti sam ja tip koji će reći da su to bile najbolje pripreme na svijetu. Bile su sasvim normalne, ulazimo u sezonu kao manje-više sve ekipe. Govorim i za Europu i za prvo kolo HNL-a. Mislim da će to biti dobro, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Nakon devet dana rada od prve utakmice stanje je zadovoljavajuće. Pozitivni smo i pokušat ćemo se predstaviti našim navijačima u najboljem svjetlu bez obzira na sastav. Svaka utakmica nosi svoje. Imali smo šture informacije o Gziri pa nam je utakmica na Malti dobro došla. Dva-tri igrača su mi se svidjela i imaju dobre biografije. Nama je specijalnost podcjenjivanje. Ako utakmica ne krene baš dobro, nadam se da neće odmah krenuti neka negativa. Ne dolaze ribari nego normalna nogometna ekipa koja je imala i jednu veliku šansu u prvoj utakmici. Čeka nas utakmica primjerena stanju u kojem smo trenutno, zaključio je Oreščanin.

Jedva čekam prvi put istrčati na Poljud. To je velika stvar i jako sam sretan. Uvijek sam htio igrati za Hajduk, a nakon pogotka u debiju na Malti osjetio sam veliku čast i sreću. Vidjet ćemo kako će biti dalje. Ne smijemo nikad podcijeniti protivnika. Ostvarili smo dobar rezultat, sad treba posao odraditi do kraja i upisati novu pobjedu. Idemo sto posto u ovu utakmicu, kao da je 0:0. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i budemo zadovoljni, kazao je Ivan Dolček.

Sigurno će biti pun Poljud, to je uvijek prekrasan doživljaj. Znamo što moramo, što je ispred nas. Bit će nam puno lakše nego lani jer je teren ostao dobar preseljenjem Ultre na Park mladeži. To nam je naročito važno u otvaranju sezone, da krenemo u najboljem svjetlu. Pred našim navijačima i na našem terenu očekujem da ćemo potvrditi da smo bolji od Maltežana. Krenut ćemo od prve minute po pobjedu, najavio je za Radio Dalmaciju Stanko Jurić.