Hajduk penalima do Kupa za kadete

0
Foto: hajduk.hr

Nakon 0:0 u 80 minuta igre u kojima je bio bolji protivnik, Hajduk je u finalu Hrvatskoga nogometnog kupa za kadete u Ivankovu penalima svladao Osijek s 5:3.

Nakon pritiska Hajduka i tri uzastopna kornera, Šarić je propustio prvu veliku priliku. Čuić je ubacio iz dubine polja s desne strane, lopta je preletjela vratara Dubrovića, ali je Šarić glavom s lijeve strane pucao pored praznog gola. U 24. minuti Brnić je uposlio Jenjića koji je otvorio prostor za udarac desnom nogom s lijeve strane kaznenog prostora prema suprotnim rašljama, ali nije bio precizan. U 34. minuti je Galić s centra dao desno za Brnića, koji je produžio do Jenjića, a ovaj do Šarića čiji udarac s ruba kaznenog prostora nije bio precizan. Prvi udarac u okvir gola uputio je na isteku 34. minute Vinogradac, ali je vratar Hajduka Sentić lako ukrotio njegov udarac s dvadesetak metara. U 39. minuti Jenjić je Galićevu loptu dao desno za slobodnog Brnića koji je s 13-14 metara gađao suprotne rašlje, ali je i peti udarac kadeta Hajduka u prvom poluvremenu otišao preko gola.

U 43. minuti je Brnić nakon duplog pasa sa Šarićem potegao s ruba kaznenog prostora, iskosa s lijeve strane, ali je još jednom promašio vrata. U 45. je prekrasan udarac Vuškovića s 25 metara vratar Osijeka Dubrović uz pomoć grede skrenuo u korner. U 50. minuti je iz slobodnog udarca Hajduka s lijevog krila krenula Osijekova kontra, ali je Sentić pokupio loptu ispred Branštetera. Dvije minute kasnije, desni bek Osijeka Keć s loptom je prošao cijeli teren, ušao u kazneni prostor Hajduka, gdje ga je ipak zaustavila bijela obrana. U 57. je Buble utrčao u kazneni prostor, ali je Šarić bio u zaleđu, a ionako izbliza nije pogodio. U sljedećoj akciji Brnić je tukao lijevom nogom s desne strane, ali je Dubrović još jednom sačuvao mrežu. U 69. je Milinović pucao s gotovo 30 metara, ni on nije pogodio. U 79. je Brnić iz slobodnog udarca s desne strane ubacio na suprotnu stativu, a Čuić glavom poslao loptu pored gola. Tako se stiglo do penala.

Vušković je svladao Dubrovića, Bognar promašio gol, Brnić zakucao loptu u mrežu, a Jošćak smanjio na 2:1. I Galić je bio siguran, Vuksan prevario Sentića, Jenjić pogodio milimetarski uz stativu, Branšteter također za 4:3. Ivan Šarić je od grede zakucao i peti penal, Dubrović nije mogao ništa i kadetski Kup ide za Split.