Hajduk po 9 bodova na tri gostovanja

0
Foto: hajduk.hr

Seriju od tri gostovanja kod tri od četiri najslabije momčadi HT Prve hrvatske nogometne lige (Slaven Belupo, Rudeš, Istra 1961) Hajduk počinje u Koprivnici u nedjelju u 19 sati. Slaven Belupo je prije dva mjeseca slavio na Poljudu, pa će Hajduk biti dodatno motiviran.

Samo jedan gol dao je Hajduk Slavenu u tri dvoboja ove sezone. I to još u ljeto kad je Ohandza zabio za 1:0. U Koprivnici je bilo 0:0, a na Poljudu prije dva mjeseca 0:1. Željko Kopić je kao trener Slavena izgubio od Hajduka, a kao trener Hajduka izgubio od Slavena.

Mi smo u toj posljednjoj utakmici sa Slavenom imali preko 70 posto posjeda lopte i dominirali. Ali protiv takvog bloka uvijek ti treba gol da otvoriš utakmicu, a isto tako uvijek postoji mogućnost kontranapada. Slaven je u tu utakmicu ušao rasterećeno, u sredini tablice. U Koprivnici očekujem da će ipak zaigrati nešto otvorenije nego u Splitu. Nadam se da će svi moći uživati u kvalitetnom nogometu. Svakoj utakmici pristupam na isti način i u svakoj očekujem, uz zahtjeve u igri vezane uz organizaciju napada , presing, reakciju po izgubljenoj lopti, i taj rezultatski aspekt. Bez obzira gdje i s kim igramo, želim da se postavimo na kvalitetan način, sa ofenzivnim gardom, da nastojimo dominirati i da u svakoj utakmici dođemo do tri boda, rekao je trener Hajduka Željko Kopić.

Nadamo se maksimalnom učinku u ova tri gostovanja, ali idemo utakmicu po utakmicu. U Koprivnici ćemo učiniti sve da se vratimo na pobjednički kolosijek. Moramo pokazati jednako dobru igru kao što smo to učinili protiv Dinama gdje smo izradili puno kvalitetnih akcija, ali lopta jednostavno nije htjela ući u mrežu. Vjerujem da će se to promijeniti već protiv Slaven Belupa. Oni će igrati na kontranapade, ali vjerujem da će ipak biti malo otvoreniji nego na Poljudu. Mi ćemo, kao i uvijek, igrati napadački, ali moramo biti pametni i koncentrirani svih 90 minuta. Ne smijemo dopustiti Slavenu da nas još jednom iznenadi. Ostalo nam je još pet kola do kraja i želimo osvojiti što veći broj bodova u prvenstvu, ovo mora biti početak novog niza, izjavio je jedan od najboljih igrača Hajduka ovog proljeća Josip Juranović.