Hajduk po polufinale Kupa

0

Umjesto sva četiri, saznat ćemo tek dva polufinalista Hrvatskoga nogometnog kupa, natjecanja koje ni njegovi organizatori ne uzimaju ozbiljno. U 15.30 igraju Slaven Belupo i Osijek, u 17 sati drugi put u četiri dana Zagreb i Hajduk.

Očekuje nas bitno drugačija utakmica od one prvenstvene. Teška, ali utakmica koju bi mi, ako sprovedemo ono što želimo i što smo na treningu pripremili, trebali riješiti u našu korist, rekao je trener Hajduka Damir Burić. Nisam zadovoljan organizacijom koju smo prikazali na terenu, predaja lopte i realizacija nisu bili na nivou. Nadam se da sam uspio mojim igračima otvoriti oči da bolje reagiraju u nekim situacijama, kako bi brzo dolazili u šanse i bez straha priveli utakmicu kraju.

U Kupu je prolaz u sljedeće kolo važniji od umjetničkog dojma, smatra trener Hajduka. Kako nas u subotu čeka još jedna važna utakmica, morat ćemo malo kalkulirati. Pred nama je stoga jedna kompleksna utakmica i u razmišljanju i u postavljanju igre, no bilo kako bilo, važno je proći, zaključio je Burić dotaknuvši se i subotnjeg derbija na Maksimiru za koji se protivnik, nakon odgode kup-utakmice u Zaprešiću, priprema cijeli tjedan. Znat ćemo se nositi s tim i bit ćemo pravi. Suprotstavit ćemo se i vidjet ćete dobrog Hajduka. Nikad nam nije falilo motiva, a sad je još i veći, zaključio je Burić.

Poslušajte cijeli razgovor sa strategom splitskih bilih!