Hajduk počeo pripreme

0
Foto: hajduk.hr/ Dražen Biljak

Prozivkom i prvim treningom, na kojem su bila 23 igrača, Hajduk je počeo pripreme za proljetnu polusezonu. Svoja su očekivanja iznijeli predsjednik Uprave Marin Brbić i trener Damir Burić.

Opravdano su s prvog okupljanja izostali Jefferson, Velasquez, mladoženja Milić i prva prinova Velez. U kadru su još vratari Kalinić, Stipica i Grbić, te Bilji, Milović, Radčenko, Vlašić, Ohandza (još u fazi rehabilitacije), Mujan, Mastelić, Juranović, Caktaš, Maloku, Prskalo, Nižić, Pejić, Toma i Josip Bašić, Bencun, Sušić, Tudor, Roguljić i Balić.

Očekujem dobru polusezonu. Zadnjih par godina smo na proljeće igrali loše, vjerujem da ćemo sada pokazati pravo lice, a to znači ostati u utrci za naslovom prvaka i pokušati osvojiti Kup. Želimo biti prvaci i učinit ćemo sve da to i napravimo, ali jako je teško reći da ćemo u tome i uspjeti, rekao je predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić. Izrazio je zadovoljstvo angažmanom Argentinca Veleza, ali i ostao zakopčan do grla po pitanju prijelaznog roka koji počinje 18. siječnja.

Trebali bismo napraviti jedan transfer zbog naše trenutne financijske situacije, ali mislim da ćemo naći načina da izađemo iz situacije ako ne bude transfera. Vjerujem da će se on ipak ostvariti, imamo nekih razgovora, kontakata. Zasad ne bih o imenima ni igrača ni klubova, sve će se vidjeti kroz tjedan-dva, kazao je Brbić.

Nakon prozivke, cijela se momčad učlanila u Hajduk i time iskazala potporu projektu navijača da preuzmu vlasništvo nad klubom. S pozicije predsjednika Uprave nezahvalno mi je govoriti o vlasničkoj strukturi jer moram štititi interes svih dioničara. Privatno me kao Marina Brbića raduje to što se događa. Vjerujem da je to pravi put da Hajduk ostane što je uvijek bio – dite puka, zaključio je predsjednik Uprave Hajduka izrazivši na kraju sumnju da se s trenutnim vodstvom Hrvatskoga nogometnog saveza može naći zajednički jezik.

U Splitu ćemo odraditi testiranja, treninzi će biti po volumenu veliki, ali intenzitet još nećemo dići na visoki nivo dok nam se ne priključe Milić i Južnoamerikanci. Najvažniji dio priprema bit će u Turskoj, klub se pobrinuo da nam u Beleku osigura jako dobre uvjete za rad. Veselimo se kvalitetnim i dobrim pripremama, izjavio je trener Damir Burić. Vučević je odradio odličan posao s Velezom, nije lako u zimskom roku dovesti pravog igrača, a on je profil kakvog smo tražili i popunit će nas na napadačkim pozicijama. S Ohandzom moramo biti još malo strpljivi, liječnici će nam dati signal kada ga možemo uključiti u puni pogon, dodao je Burić i naglasio: Jako dobro stojimo po pitanju ciljeva koje želimo ostvariti. Naše interne ciljeve ćemo još pomaknuti, i momci su s tim suglasni. Želimo biti bolji nego na jesen, prije svega u realizaciji.