Hajduk protiv Intera za bijeg iz opasne zone

0

Hajduk u 17.30 na praznom Poljudu igra utakmicu 14. kola HT Prve hrvatske nogometne lige protiv Intera iz Zaprešića. Pobjeda je imperativ za bijeg iz opasne zone.

Hajduk dijeli 6. mjesto sa Slaven Belupom s 13 bodova, Inter Zaprešić je osmi sa samo dva boda manje, a na dnu su Istra 1961 s 9 i Rudeš s 2 boda.

Još jedna zahtjevna utakmica za nas zbog pozicije u kojoj jesmo. Svjesni smo situacije, svi zajedno moramo ići na pobjedu. Bit će jedna ili dvije promjene u sastavu u odnosu na Goricu jer nam se neki igrači vraćaju. Inter je dobra momčad, igraju dobar nogomet i u puno utakmica nisu imali sportske sreće. Šteta što smo bez pomoći publike, bila bi nam jako bitna, ali koga nema bez njega se mora. Radili smo najviše na završnici, da što više igrača dođe u šesnaesterac. U zadnjem pasu nam nedostaje mirnoće. Igrače treba razumjeti, sve je to plod nezavidne situacije na ljestvici, rekao je na konferenciji za novinare trener Hajduka Zoran Vulić.

Ekipa radi zbilja dobro, nemam prigovora na to. Dobili smo i neke nove reprezentativce, Gyurcsa, Bradarića, Ismajlija. Pomak se vidi, ali moramo svi zajedno puno raditi, biti mirni, staloženi i onda će sve doći na svoje mjesto. Bez obzira na sve, Hajduk se uvijek mora nametnuti. Nekad se i protivnika nešto pita, ali mi smo Hajduk i igramo doma. Bez obzira što nema publike, moramo se nametnuti. Ne bih rekao da će nam izostanak Komnena Andrića olakšati posao, Inter ima dobrih napadača. Iako je u ovom dijelu prvenstva Andrić najefikasniji, imaju adekvatnih zamjena, dodao je Vulić.

Bit će nam teško bez naše publike, ali moramo radi sebe dobiti ovu utakmicu. Radili smo puno na taktici, otklonili neke nedostatke. Moramo ući bez kompromisa u ovu utakmicu i pokazati tko je gazda na Poljudu. Inter je neugodna momčad, ali ako uđemo u utakmicu kako treba sve je na našoj strani. Idemo po tri boda, poručio je u programu Radio Dalmacije dokapetan Hajduka Josip Juranović.