Hajduk se živi svaki dan i u Njemačkoj

0
Foto: PR; Udruga Naš Hajduk

Najbrojnije Društvo prijatelja Hajduka u inozemstvu u koje se prošle i ove godine učlanilo više od 1000 članova, ono je u Stuttgartu. Tajnu impresivnih brojki kao i detalje niza drugih akcija koje kao Društvo provode otkrio je njihov predsjednik Robert Tino Škalic.

Uz veliki broj članova, DPH Stuttgart ističe se i aktivnostima poput KIDScluba, izrade kalendara i vlastitih majica.

  • Učlanjivanje je samo jedan dio našeg posla. Istu pažnju posvećujemo marketingu i promotivnom radu od prvog dana našeg postojanja. Prije svega cilj nam je promocija Hajduka, a bonus je kada članovima uz to možemo ponuditi i neki naš proizvod. Naravno, sve u dogovoru s klubom. Sjajan primjer su majice s imenima Hajdukovih velikana Frane, Bajde i Jurice od čije se prodaje upisalo ime Borisa Dvornika u park Za sva vrimena, istaknuo je Škalic neke od provedenih akcija.

Posebno zanimljiva ideja povezana je uz uključivanje najmlađih navijača u veliku hajdučku obitelj. S ciljem promocije Hajduka te očuvanja njegovog imena i vrijednosti, čak među trećom i četvrtom generacijom odraslom u dijaspori, Društvo iz Stuttgarta pokrenulo je KIDSclub.

  • Kroz KIDSclub educiramo i privlačimo najmlađe kroz razne programe i igre, a već smo ih obradovali nagradnom igrom i posterom baš za njih. Tko zna, možda se iz kruga iste te djece iskristalizira grupa koja će jednog dana preuzeti naše uloge, naše Društvo i voditi ga u našem duhu. Vjerujemo i nadamo se, čak bolje i kvalitetnije. Ako se to dogodi, onda se naš rad u potpunosti isplatio, ispričao je Škalic ideju koja stoji iza ovog projekta.

Društvo iz Stuttgarta sudjeluje i u akciji Stipendist Bilog srca kojom pruža financijsku pomoć pri studiranju jednog studenata.

  • Već davne 2015. imali smo namjeru usmjeriti dio našeg humanitarnog djelovanja u projekt Stipendist. Drago nam je da je ponovno pokrenut te da imamo tu priliku. Stipendije su, pod uvjetom da dođu u prave i razumne ruke, od velike važnosti. Ne samo za dotičnog studenta, već za društvo općenito, rekao je Škalic.