Hajduk slavio nad Slavenom

0
Foto: Radio Dalmacija

Proslavu 105. rođendana Hajduk je zaključio pobjedom protiv Slaven Belupa u 22. kolu Hrvatske nogometne lige. Strijelci su bili Sušić u 45. i Nižić u 76. minuti.

Pred 15848 gledatelja koji su registrirani na ulazima i velikim brojem uzvanika u ložama, Tino Sven Sušić je na svoj 24. rođendan u 45. minuti primio loptu na rubu kaznenog prostora, prošao pored dvojice protivničkih igrača i snažnim udarcem zatresao mrežu. Sušić je bio strijelac jedinog gola u Koprivnici u listopadu u 13. kolu, također u završnici prvog poluvremena. Nevjerovatno je kako Bencun u 67. nije povećao prednost. Milić je izveo korner s lijeve strane, Nižić glavom spustio u peterac gdje je Bencun neometan pogodio desnu stativu, lopta mu se vratila u noge da bi pogodio i lijevu stativu! Deset minuta kasnije Hajduk je osigurao pobjedu. Milić je izveo korner s desne strane, Velez ubacio s krila, a Nižić je na 10 metara od gola visoko skočio i pogodio lijevu Rozmanovu stranu. Nakon utakmice, s južne je strane stadiona, iza semafora, krenuo veliki vatromet.

Čestitke momcima na jako dobro odigranoj utakmici. Vidjeli smo dinamičnog Hajduka koji je po svaku cijenu želio ovu utakmicu pobijediti. Dosta nam je bilo priče da ne možemo dobiti na neku veliku feštu. Pokazali smo da možemo, s pravim pristupom, odnosom i izvedbom. Bili smo moćni u svim segmentima, povratne trke, brze transformacije prema naprijed. Bilo je puno pritiska, ali pritisak je nužan za uspjeh. Atmosfera je bila fenomenalna, teško se bilo koncentrirati na igru jer je ono oko terena bilo nešto posebno. Lijepa večer za sve nas, za sve koji vole Hajduk, izjavio je trener Hajduka Damir Burić.