Hajduk slavio protiv Rijeke s 3:2

0

Hajduk je u 16. kolu Hrvatski Telekom Prve lige pred 6578 gledatelja na Rujevici dobio Rijeku s 3:2. Na poluvremenu je vodio 1:0, u 79. gubio 1:2, a u 98. došao do 3:2! Osijek ima 31 bod, Rijeka 30, Dinamo s utakmicom manje 28, a Hajduk 27.

Prvu priliku imao je Hajduk. U 11. minuti je Livaja ubacio, a Lovrenčić glavom pucao preko gola. Rijeka je prvi put zaprijetila u 15. Ubacio je Tomečak, s 5 metara je glavom pucao Gnezda Čerin, a Kalinić je loptu koja je išla pod gredu izvadio u korner. U 43. je dugu loptu Eleza primio Livaja i lobao Zlomislića, ali je označeno zaleđe. U 45. zaleđa nije bilo. Kombinirali su na lijevoj strani Krovinović i Melnjak koji je na petercu pronašao Livaju. On je okrenuo Galovića i zakucao loptu pod gredu.

Rijeka je bolje otvorila drugo poluvrijeme. Ubacio je u 54. minuti Vučkić, a Drmić glavom s 5 metara izjednačio. Imao je u 58. Livaja loptu na desnoj strani kaznenog prostora, ali je njegov udarac Krešić nogom skrenuo u korner. U 70. je Murić dijagonalom pronašao Vukčevića, Lovrenčić je pao, a Vukčević iskosa s lijeve strane sa 6 metara pucao pored gola. Minutu kasnije je nakon kornera s lijeve strane Krešić pucao glavom s 5-6 metara, a Kalinić odbio loptu u novi korner. U 74. je lijepu akciju u kojoj su sudjelovali Krovinović, Lovrenčić i Ljubičić Livaja zaključio udarcem s ruba kaznenog prostora u Zlomislića.

U 75. je Pavičić odnio glavom loptu ispred Katića koji ga je zakačio nogom. Nakon konzultacija s VAR sobom, sudac Pejin je pogledao snimku i dosudio kazneni udarac. Murić je prevario Kalinića za 2:1. U 81. je ravnotežu na semaforu pokušao vratiti Krovinović s lijeve strane kaznenog prostora, lopta je zakačila Ampema, ali ju je Zlomislić uspio ukrotiti. Pejin je dobio dojavu iz VAR sobe, Ampem je loptu skrenuo rukom, pa je i Hajduk dobio priliku s bijele točke. Livaja je bio siguran za 2:2 u 83. minuti. Bio je to njegov 10. gol u prvenstvu. U 87. su kombinirali Krovinović i Melnjak koji je povratnu loptu s 12 metara poslao pored gola. U 94. je Pavičić opalio s ruba kaznenog prostora preko gola Hajduka. U 96. je Livaja povukao kontru, Ljubičić je tražio Mlakara pred golom, ali je Abass izbio loptu u korner. Izveo ga je Lovrenčić s desne strane, skočio je Livaja, pa Ljubičić, a na kraju tog glavometa Mlakar je s dva metra pogodio za slavlje Hajduka!
Hajduk je igrao u sastavu: Kalinić – Lovrenčić, Katić (od 85. Mlakar), Simić, Elez, Melnjak – Fossati, Krovinović (od 98. Ćalušić) – Sahiti (od 46. Atanasov), Livaja, Biuk (od 46. Ljubičić).