Hajduk slavio u Puli s tri gola Livaje

0

Hajduk je u Puli nadigrao Istru 1961 s 3:1 u 8. kolu Hrvatski Telekom Prve hrvatske nogometne lige. Sva tri gola dao je Marko Livaja od 52. do 74. minute dok su Istrijani u 88. minuti postigli počasni pogodak.
Hajduk je od početka dominirao i na terenu i na tribinama. Ali na poluvrijeme se otišlo s početnih 0:0. U petoj minuti nastavka Sahiti je izborio kazneni udarac koji je Livaja maestralno realizirao. Zaletio se, poskočio pa poslao loptu u desne rašlje Lučića. Tri minute kasnije Livaja je srušen u kaznenom prostoru. Jedanaesterac je izveo na sličan način. Opet je poskočio prije udarca, Lučić se ovaj put bacio u svoju desnu stranu, a Livaja je pogodio „malu mrežu” s njegove lijeve strane. U 74. minuti Hajduk je odigrao klasičnu kontru. Krovinović je uposlio Livaju koji je s desne strane kaznenog prostora pogodio prizemnu dijagonalu za svoj 6. gol u ovoj sezoni i prvi hat-trick u dresu Hajduka. U 88. je ubačaj s lijeve strane Elez nespretno prebacio preko Kalinića, a lopta je preskočila i Katića na drugoj stativi. Beljo je pucao glavom, a Kalinić izvadio loptu iz gola. Pregledom snimke je utvrđeno da je lopta ipak prešla crtu gola.

Hajduk je igrao u sastavu: Kalinić, Čolina, Simić, Elez, Dolček, Vuković (od 79′ Katić), Krovinović, Eduok (od 46′ Atanasov), Sahiti (od 71′ Kačaniklić), Livaja (od 79′ Ljubičić), Mlakar (od 71′ Biuk).
Po 16 bodova imaju Dinamo, Rijeka i s utakmicom više Hajduk, po 13 Lokomotiva i s utakmicom više Gorica, a 10 s utakmicom manje Lokomotiva. Od 19.05 igraju Lokomotiva i Osijek.