Hajduk igra protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj!

0
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Nova sezona HT Prve lige za Hajduk počinje ove subotu kada momčad Jensa Gustafssona u prvom kolu igra protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj s početkom u 18.55 sati.

Iza Bijelih je intenzivan pripremni ciklus u kojem su odigrali ukupno sedam utakmica, a središnji dio priprema za novu sezonu proveli su u Sloveniji, gdje su trenirali ukupno dva tjedna.

Hajduk je ljetne pripreme započeo na Poljudu, zatim se momčad na nekoliko dana preselila u Dubrovnik, gdje su Bijeli uveličali stoti rođendan HNK Slaven Gruda odigravanjem prijateljske utakmice u kojoj su uvjerljivo slavili. Zatim je uslijedio odlazak u Sloveniju gdje je su hajdukovci odigrali pet pripremnih utakmica.

Pobijedila je momčad Jensa Gustafssona u četiri susreta protiv rumunjskih prvoligaša FCU Craiova, UTA Arad, poljskog prvoligaša Śląsk Wrocław te grčkog prvoligaša Arisa. Poraženi su Bijeli u Sloveniji od tamošnjeg prvoligaša Celja.

U posljednjoj utakmici uoči početka nove sezone Hajduk je u utorak na Poljudu poražen od Zrinjskog.

Hajdukov suparnik Lokomotiva u pripremnom razdoblju odigrala je četiri utakmice, u tri je pobijedila, a u jednoj su doživjeli poraz.

Posljednju utakmicu Hajduk i Lokomotiva odigrali su u posljednjem kolu prošle sezone na Poljudu, a Bijeli su tada slavili s 2:0 pogotcima Marka Livaje i Stipe Biuka.

Glavni sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, pomagat će mu Marjan Tomas iz Osijeka i Kruno Šarić iz Županje, a četvrti sudac je Dario Bel iz Osijeka.

VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca je Robi Kezele iz Rijeke.