Hajduk u 15 sati gostuje na Rujevici kod Rijeke

0
Foto: hajduk.hr

Rijeka i Hajduk u 15 sati na Rujevici igraju Jadranski derbi 21. kola HT Prve hrvatske nogometne lige. U 17.30 se sastaju Gorica i Inter Zaprešić.

Bijeli u na gostovanje u Rijeku stižu nakon što su slavili protiv Osijeka i Lokomotive u prve dvije utakmice proljetnog dijela sezone.

Radimo kao i do sada, atmosfera je normalna, regenerirali smo se od prošle utakmice i svaki tjedan radimo na dizanju kvalitete igre. U dobrom smo ritmu i mislim da imamo što pokazati u Rijeci. Ako oni prihvate utakmicu otvorenog garda, bit će to sigurno zanimljiv dvoboj, kazao je trener Hajduka Siniša Oreščanin na konferenciji za medije uoči dvoboja. Ako uspijemo dići svoju izvedbu 10% od Lokomotive, mislim da će onda utakmica biti vrlo, vrlo zanimljiva i može otići vjerojatno i u jedan i drugi smijer. Znači da će biti vrlo zahtjevna ali mislim da imamo šta prikazati u Rijeci i da se možemo nositi s domaćinima, dodao je Oreščanin. Definitivno ono što smo vidjeli od Rijeke zaslužuje poštovanje što se tiče igre, ali mi se nadamo s našim načinom igre i tome kako ćemo se postaviti da bi oni mogli imati problema s nama. Znamo što je Jadranski derbi, znamo što bi nam pobjeda donijela, ali treba staviti lopu na zemlju, rekao je trener Bijelih.

Ovo je posebna utakmica za nas i za navijače, Jadranski derbi je susret dva velika rivala, takve su utakmice najčešće vrlo zanimljive i uzbudljive, ali i zahtjevne. Na nama je da pred svojom publikom pokažemo kvalitetu, da pokažemo iznimnu želju. To ćemo i morati ako mislimo doći do pozitivnog rezultata, kazao je trener Rijeke Igor Bišćan.

Oreščanin ne može računati na Stanka Jurića, Josipa Bašića, Mirka Ivanovskog i Dina Beširovića koji su u procesu oporavka od ozljeda, dok se u kadar vraća kapetan Josip Juranović.

Za današnju utakmicu konkurira sljedećih 18 igrača: Tomislav Duka, Borja López, Božo Mikulić, Hamza Barry, Darko Nejašmić, Ádám Gyurcsó, Mijo Caktaš, Ante Palaversa, Josip Juranović, Jairo, Anthony Kalik, André Fomitschow, Fran Tudor, Domagoj Bradarić, Ardian Ismajli, Francesco Tahiraj, Josip Posavec i Bassel Jradi.

Glavni sudac utakmice je Fran Jović, pomagat će mu Ivica Modrić, Igor Krmar, Bojan Zobenica, Mario Zebec i Marko Matoc.