Hajduk u Gorici traži revanš za debakl na Poljudu

0
Foto: hajduk.hr

Hajduk u 13. kolu HT Prve lige u 15 sati gostuje u Velikoj Gorici. Novi prvoligaš Gorica drži 4. mjesto, a do prve je pobjede stigao na Poljudu.

Bilo je to u 4. kolu, trener Bijelih još je bio Željko Kopić kojem je stolicu potresao poraz 0:2. Miya u 26. i Zwolinski iz jedanaesterca u 40. minuti donijeli su Gorici 19. kolovoza povijesni trijumf. U međuvremenu je razlika između Gorice na 4. i Hajduka na 7. mjestu narasla na čak 10 bodova.

Idemo hitu ovog prvenstva oslabljeni, ali moramo se nametnuti i učiniti sve da se vratimo s pozitivnim rezultatom. Uz Posaveca, nedostaju Gyurcso, Caktaš i Tudor koji osjećaju posljedice utakmice u Šibeniku. Caktašu je stradala podlaktica, Tudora smo na Šubićevcu morali zamijeniti na poluvremenu. Po doktoru su neki mogli ići na put. Koji? To pitajte doktora! Ali idemo u Goricu junački, koga nema bez njega se može i mora. Tu nema puno priče, rekao je trener Hajduka Zoran Vulić.

Gorica ima hitre napadače. Zwolinski je dao 7, Atiemwen 5 golova. Pogodili su s dovođenjem stranaca, oni im donose prevagu. Čvrsta su momčad, igraju muški. Svaki im je ulazak u igrača na granici žutog kartona. Prema nazad su agresivni, a prema naprijed igraju brzo i jednostavno. Moramo spriječiti njihovu kontru i polukontru. Mi smo prisiljeni na promjene, nikad treneru nije lako mijenjati tri igrača. Juranovića bi bilo šteta vraćati na desni bok, u sredini igra vrlo dobro. Mogao bi uskočiti Šehić. Ovo su utakmice u kojima momčad pokazuje karakter. Imamo 16 igrača na dispoziciji. Svake godine Prva hrvatska nogometna liga donese neko iznenađenje. Sada je to Gorica koju maksimalno respektiramo, zasluženo je u vrhu, ali ćemo učiniti sve da se vratimo u Split s tri boda, dodao je Vulić.

Na Poljudu smo protiv Gorice odigrali najlošiju utakmicu ove sezone. Jako su dobri u tranziciji, moramo posebnu pažnju posvetiti njihovim kontrama i polukontrama. Ali prije svega se moramo fokusirati na našu igru. Sve je na nama, ako odigramo kako treba možemo dobiti utakmicu, izjavio je vezni igrač Hajduka Stanko Jurić.