Hajduk u Koprivnici traži nova tri boda

0
Foto: hajduk.hr

Hajduk u 15 sati u Koprivnici igra utakmicu 24. kola HT Prve hrvatske nogometne lige protiv Slaven Belupa. Hajduk u Koprivnici nije slavio još od svibnja 2017. Sva tri kasnija međusobna dvoboja na stadionu Slavena okončana su bez pobjednika.

Slaven Belupo doživljavamo jako ozbiljno. Ne bih govorio da nam je to najzahtjevnija utakmica u ovom mjesecu jer ne želim podcijeniti ni Rudeš ni Istru 1961. Ali Slaven je za Hajduk već godinama zahtjevno gostovanje, pa se tako i pripremamo. Moj kolega s Akademije Sertić donio je pozitivnu promjenu. Digla se atmosfera u momčadi, a napravljen je pomak i na nogometnom planu. Imaju prepoznatljiv način igre i dobro to rade. Tablica možda laže jedno-dva mjesta, a možda i ne, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Puno im znači bod osvojen u Osijeku i način na koji su do njega došli, s igračem manje. To je za svakog trenera dobro jer psihološki pozitivno djeluje na momčad. Naročito nakon dva poraza u njihovoj (polu)borbi za ostanak. Ali mi se bavimo sobom, znamo otprilike što nas očekuje i nadamo se pobjedi. Uopće ne razgovaramo o tome da njima nedostaju četiri kartonirana igrača. Imaju dovoljno širok kadar. Možda je to i dvosjekli mač, igrači koji uđu nastojat će se dokazati. Nitko sretniji od mene da se utakmica otvori kao u Zaprešiću. Ali nešto ovisi i o protivniku. Težit ćemo tome, to je sigurno, ali to nije jednostavno. Pokušat ćemo se od prve minute nametnuti, ali to ne mogu obećati. Svaka utakmica nosi svoje, dodao je Oreščanin.