Hajduk u Osijeku traži prve bodove

0
Foto: hajduk.hr

Hajduk 28. sezonu Hrvatske nogometne lige otvara na Gradskom vrtu u Osijeku, gdje je sva tri boda posljednji put osvojio 7. ožujka 2015.

Trener Hajduka tada je bio Stanko Poklepović, a strijelac jedinog gola Andrija Balić u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Milevski je pokrenuo akciju, Vršajević prošao po desnoj strani i gurnuo loptu Vlašiću u for, Niksi je pucao, a lopta se od stative odbila do natrčalog Andrije Balića koji je volejem naciljao mrežu. U međuvremenu je Hajduk na 6 gostovanja u Osijeku osvojio samo 2 boda (ali i prošle jeseni slavio u Kupu). Posljednji međusobni susret u Osijeku bio je prava ljepotica prvenstva, završilo je 3:3.

HNL kreće sa zahtjevnom utakmicom u Osijeku koju smo pripremili analizirajući njihove prve službene nastupe s Petrocubom i Rangersima. U dobrom smo stanju, energija u momčadi je dobra i idemo odigrati dobru utakmicu, napraviti sve da dođemo do kvalitetnog, pravog rezultata. Što se tiče Osijeka, uvijek su to zahtjevna gostovanja, imaju visoku energiju i dobar intenzitet igre s puno duela tako da očekujem pravu, kvalitetnu utakmicu. Uvijek gledamo da igra bude prava i kvalitetna, da se nadograđujemo i preko toga dolazimo do rezultata. U Osijeku ćemo se postaviti na taj način da dođemo do sva tri boda ako se otvori prilika. Ni u jednoj utakmici do sada nismo kalkulirali, pa nećemo ni u Osijeku. Što se tiče zahtjevnosti protivnika, taktičke odluke i našeg stanja uvijek ima potrebe za određenim promjenama, ali nekakva čuvanja ne dolaze u obzir jer nam je HNL izuzetno bitan, kao i ova prva utakmica. Idemo u Osijek s najjačim što imamo, rekao je trener Hajduka Željko Kopić.

Osijek je protiv Rangersa imao dosta prilika, oni su odigrali već tri utakmice i čeka ih zahtjevan uzvrat u Glasgowu. Ne želim ići u predviđanja sastava ni bilo čega, idemo izaći s pravim gardom i napraviti sve da budemo onakvi kakve nas svi očekuju. Težimo tome da uđemo kao u onoj utakmici koja je završila 3:3, iako nemamo više Radoševića i Savvasa na toj poziciji središnjeg veznog igrača koja je ključna za stabilnost ekipe i prema nazad i prema naprijed. Vidjet ćemo s vremenom tko će se od igrača koje imam u glavi da tu poziciju mogu odigrati najbolje snaći i najkvalitetnije odreagirati, dodao je Kopić.

Čeka nas drugačija utakmica od one sa Slavijom. Igramo u gostima, a Osijek je po svom načinu igre sasvim suprotan onom što su Bugari pokazali na Poljudu. Te dvije utakmice nemaju previše dodirnih točaka, ali na nama je da inzistiramo na onome što stalno radimo i tako stvorimo preduvjete za pravi rezultat. Je li najvažnije ne izgubiti? Ne razmišljamo na taj način, više puta se pokazalo da kad ideš ne izgubiti postaneš defanzivan i uvučeš se u svoj kazneni prostor. Sigurno nam nije ideja stati u mišju rupu i nešto čekati. U četvrtak je bila lijepa atmosfera i na Poljudu i u Osijeku, uvijek je dobra energija kad Hajduk dolazi u Slavoniju, bit će prava nogometna atmosfera, zaključio je Kopić.