Hajduk u Puli traži četvrtu pobjedu u nizu

0
Foto: hajduk.hr

Nogometaši Hajduka i Istre 1961 u 19 sati u Puli igraju posljednju utakmicu 26. kola HT Prve hrvatske nogometne lige. Dvoboj na Aldo Drosini najavio je trener Siniša Oreščanin.

Imali smo prošlog tjedna mir da možemo odraditi mikrociklus kako smo ga zamislili. Bila je dobra radna etika i atmosfera na treningu. Kompletirali smo se po pitanju igrača koji su bili po reprezentacijama i zadnja 2-3 dana se spremamo baš za Istru. Nadam se da možemo do četvrte pobjede zaredom. Pokušat ćemo sve da ovaj ciklus završimo pozitivno. Fokusirani smo na Istru, Dinamo je u svlačionici zabranjena tema. Očekujemo zahtjevnu utakmicu. Istra ima vrlo dobar napadački potencijal, a po kvaliteti kadra ne zaslužuje mjesto na kojem je sada. Imali su svojih unutarnjih problema, promijenili su trenera. Ali još od trenera Curro Torresa preko Krunoslava Rendulića do Igora Cvitanovića generalna slika Istre je da ima dobar potencijal i sigurno nas očekuje zahtjevna utakmica, rekao je Oreščanin.

Očekujem da će kolega Cvitanović Istri donijeti napadačkiji, goropadniji gard, barem u Puli. Ovo je specifičan tjedan. Dosta je momaka bilo u svojim reprezentacijama, sigurno su se ispraznili, a sad se moraju odmah prešaltati na klupske obveze. To može biti problem pa ćemo još vidjeti s kadrom kako i što. Istra 1961 ima još dovoljno utakmica da izbori ostanak. Imaju kvalitetu, a protiv nas nemaju što izgubiti. Nakon utakmice s nama čeka ih ciklus dvoboja s izravnim konkurentima. Utakmica bi mogla biti dobra za gledatelje, napadački nastrojena i s jedne i s druge strane, dodao je Oreščanin. Ni ova konferencija za novinare nije mogla proći bez pitanja o Anti Palaversi.

Palaversa Vam je omiljena tema. Odigrao je tri utakmice za juniorsku reprezentaciju u zadnjih 8-9 dana. Bio sam na prvoj utakmici u Sinju, ostale dvije sam gledao u TV prijenosu. I u Sinju su mi nešto dobacili u vezi njega. Previše je priče oko njega. Ja želim da se on u miru razvija. Zaslužio je to cijelim svojim opusom, od omladinske škole do prve momčadi i transfera. Razgovarao sam s njim i Ante Palaversa neće biti u kadru za utakmicu u Puli. Treba mu odmor, dobit će dva dana slobodno da se oporavi, napravi „reset” i krene dalje. Moramo pomoći i njemu i ostalim našim mladim igračima da se razvijaju u mirnijem, normalnijem, pozitivnijem okruženju, zaključio je Oreščanin i potvrdio kako će u kadru za utakmicu s Istrom 1961 prvi put ovog proljeća biti Mirko Ivanovski. U momčad se vraća i oporavljeni Hamza Barry, dok uz Vučura i Palaversu Pulu propuštaju i kartonirani Svatok te “načeti” Tudor.